Με Φαμπιάνο στους ομίλους…

ΦΛΟΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1 (4-5)

Ότι δεν κατάφερε να πετύχει στο ευρωπαϊκό παρελθόν της η Ομόνοια το κατάφερε εις διπλούν σε λιγότερο από ένα χρόνο και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: τη διαδικασία των πέναλτι και με ήρωα τον Φαμπιάνο.

Οι πράσινοι αναδείχθηκαν ηττήθηκαν 2-1 από την Φλόρα στο Ταλίν και σε συνδυασμό με τη νίκη τους 1-0 στο ΓΣΠ ο αγώνας οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, αφού πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στα 30 λεπτά που ακολούθησαν και ο νικητής του ζευγαριού κρίθηκε στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα το κλειδί της επιτυχίας κρατούσε για άλλη μια φορά ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο. Ο Βραζιλιάνος υπερήρωας της Ομόνοιας ήταν αυτός που απέκρουσε το πέναλτι του Ράινκορτ και χάρισε με σκορ 5-4 τη νίκη στο «τριφύλλι». Η ιστορία επαναληφθηκε ένα χρόνο αργότερα, αφού η ιστορική πρώτη συμμετοχή των πρωταθλητών Κύπρου σε ευρωπαϊκό όμιλο προήλθε με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι, ενώ η Ομόνοια πανηγύρισε το Σούπερ Καπ και πάλι με επιτυχία στη διαδικασία των πέναλτι επι της Ανόρθωσης.

Για το «τριφύλλι» βρήκαν δίχτυα στα πέναλτι οι Γκόμεθ, Παπουλής, Ατιέμγουεν, Ψάλτης και Γιούστε, ενώ αστόχησε ο Λανγκ. Αντίπαλος των πρασίνων στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι η δευτεραθλήτρια Βελγίου την περσινή σεζόν, Άντβερπ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Αυγούστου στο ΓΣΠ και στις 26 του ίδιου μήνα στο Βέλγιο.

Εντεκάδες: 

Φλόρα (Γιούρκεν Χεν): Ιγκόνεν, Λιλάντερ, Πουργκ, Κούουσκ, Καλάστε, Πόομ, Μίλερ, Ζένιοφ, Βασίλιεφ, Ογιάμαα, Σάπινεν

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Παναγιώτου, Λανγκ, Κίκο, Γκόμεθ, Ντισκέρουντ, Μποτεάκ, Τζιωνής, Λοΐζου, Κακουλλής

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy