Να αποφασίσουν τι θέλουν, διασκέδαση, υγεία ή οικονομία – Έντονος προβληματισμός

Έντονος προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα σε Κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση που καταγράφουν τα κρούσματα αλλά και την αυξητική τάση που παρουσιάζεται  στον αριθμό των νοσηλευομένων τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρο Καραγιάννη, που μίλησε στο Omegalive, προς το παρόν και σύμφωνα και με την τελευταία Εθνική Αναφορά, οι περισσότερες νοσηλείες αφορούν νεαρότερες ηλικίες. Το ανησυχητικό όπως είπε είναι να μην αρχίσουν να εισάγονται στα νοσοκομεία άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε ερώτηση για το αν η επιδημιολόγοι έχουν κάποιες εισηγήσεις μετά την επιδείνωση της κατάστασης  ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως προς το παρόν δεν έχουν τεθεί εισηγήσεις αλλά ούτε και σκέψεις για περαιτέρω μέτρα εκτός αυτών που τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Ωστόσο, αναμένεται να γίνει κάποια συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης.

Όσον αφορά τα άτομα που νοσούν ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ότι οι περισσότεροι είναι κάτω των 40 ετών, επισημαίνοντας πώς αρκετοί από αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θέλουν να το διασκεδάζουν χωρίς όμως να τηρούν τα μέτρα πλήττοντας συνάμα την οικονομία του τόπου.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Αγγλίας για την άρση όλων περιορισμών γεγονός που φαίνεται πως θα διπλασιάσει τα κρούσματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποφάσισαν ότι εκείνοι που θα πεθάνουν, θα πεθάνουν» και σημείωσε την ίδια στιγμή πως το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου ίσως ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Για τους ανεμβολίαστους στη χώρα μας σημείωσε: «Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν, τη διασκέδαση, την υγεία τους ή την καταστροφή της οικονομίας. Θέλουν το ψωμί σωστό και τον σκύλο χορτάτο».

«Η κατάσταση θα ήταν κατά πολύ χειρότερη αν δεν είχαμε τα ποσοστά του εμβολιασμού. Θα ήταν καταστροφική ακόμα και χειρότερη από την Ινδία», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy