Ήταν Αγγλία για ένα ημίχρονο και πάει για… πόλεμο στους «16»

Η Αγγλία με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με κεφαλιά (!) του Στέρλινγκ, επικράτησε 1-0 της Τσεχίας και προκρίθηκε ως πρώτη, περιμένοντας τον αντίπαλο από τον 6ο όμιλο.

Έκανε το καθήκον της η Αγγλία! Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο, στο δεύτερο… βραχυκύκλωσε την Τσεχία και με το 1-0 που επικράτησε, προκρίθηκε ως πρώτη.

Ο Στέρλινγκ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και μάλιστα με κεφαλιά από σέντρα του Γκρίλις, με την Αγγλία να ετοιμάζεται για… πόλεμο στη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 6ου ομίλου (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία). Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Τσέχοι μετά την νίκη των Κροατών (3-1) επί της Σκωτίας, θα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους αφού θα αντιμετωπίσουν είτε το Βέλγιο είτε τον πρώτο του πέμπτου ομίλου (Σουηδία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία).

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Τσεχία ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι και τους: Βάτσλικ – Τσελούστκα, Κουφάλ, Κάλας, Μπορίλ – Νταρίντα, Χόλες – Μάζοπουστ, Σούτσεκ, Γιάνκτο – Σικ.

Ίδια διάταξη και από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την Αγγλία, έχοντας στο βασικό σχήμα τους: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς – Σάκα, Γκρίλις, Στέρλινγκ – Κέιν.

Το ματς

Με διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιτεθεί μπήκε στο ματς η Αγγλία, αγγίζοντας το γκολ πριν καν συμπληρωθεί το δίλεπτο όταν ο Κέιν δημιούργησε και ο Στέρλινγκ με τσιμπητό πλασέ πήγε να σκοράρει αλλά το αριστερό δοκάρι της εστίας του το στέρησε. Δέκα λεπτά μετά, ο… αρτίστας Γκρίλις δημιούργησε και ο Στέρλινγκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τα “τρία λιοντάρια” από νωρίς, με τον Κέιν να αγγίζει το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση στο 26′ αλλά να μην του το επιτρέπει ο Βάτσλικ με μεγάλη επέμβαση.

Σιγά σιγά και μετά το μισάωρο οι Τσέχοι άριχσαν να ισορροπούν και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, με τον Χόλες να πιάνει τρομερό σουτ αλλά τον Πίκφορντ να βγάζει δύσκολα. Στο 35ο λεπτό δε, έφτασαν ακόμη πιο κοντά στο γκολ, αλλά ο Σούτσεκ δεν κατάφερε να βρει εστία μέσα από την περιοχή για να διατηρηθεί το 1-0 υπέρ της Αγγλίας στο ημίχρονο.

 

Το δεύτερο μέρος δεν έμοιαζε καθόλου με το πρώτο. Η σκοπιμότητα μπήκε μπροστά, οι Άγγλοι διαχειρίστηκαν άψογα το ματς είτε παίζοντας πίσω από την μπάλα είτε κρατώντας την. Μπόλικη τακτική από τον Σάουθγκεϊτ, έκλεισε εξαιρετικά τον Σικ και τον Σούτσεκ, έκοψε τη δημιουργία στους Τσέχους και τους άφησε σε ένα 45λεπτο να κάνουν μόλις μια τελική και αυτή όχι κάτι το… ιδιαίτερο όταν ο Πέκχαρτ έπιασε κακό σουτ από τα όρια της περιοχής. Τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα στο 86ο λεπτό όταν ο Χέντερσον στην επανεμφάνισή του μετά από 3 μήνες βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε για οφσάιντ με το 1-0 να παραμένει ως το φινάλε.

 

MVP: Ο Στέρλινγκ θα πάρει τον τίτλο αυτό, καθώς σκοράρει το τέρμα που κρίνει την αναμέτρηση! Δύο γκολ, δύο νίκες με 1-0 για την Αγγλία ως τώρα!

Η σφυρίχτρα: Ο Ντίας είχε δύο-τρεις λανθασμένα σφυρίγματα, κυρίως σε φάουλ εκτός περιοχής που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες. Φωνάζει για πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαγκουάιρ, ναι μεν υπήρχε επαφή, αλλά πέφτει και εύκολα.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Κουφάλ, Χόλες (84′ Βίντρα), Σούτσεκ, Γιάνκτο (46′ Σέβτσικ), Μάζοπουστ (64′ Χλόζεκ), Νταρίντα (64′ Κραλ), Σικ (75′ Πέκχαρτ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφoρντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79′ Μινγκς), Γουόκερ, Σο, Ράιζ (46′ Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67′ Ράσφορντ), Γκρίλις (67′ Μπέλιγχαμ), Σάκα (84′ Σάντσο), Κέιν.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Τσεχία – Αγγλία 0-1
Κροατία – Σκωτία 3-1

Βαθμολογία
1. Αγγλία 7 (2-0)
2. Κροατία 4 (4-3)
3. Τσεχία 4 (3-2)
4. Σκωτία 1 (1-5)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy