Η εθνική Αγγλίας δεν έχει κερδίσει ποτέ στην πρεμιέρα της σε Euro!

Σε εννέα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει τα «λιοντάρια», δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε ματς πρεμιέρας!

Από το εναρκτήριο παιχνίδι της Αγγλίας κόντρα στην Κροατία η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να… ξορκίσει μια κατάρα που συνοδεύει την εθνική στο Euro και δεν της επιτρέπει να χαρεί…

Συγκεκριμένα σε εννέα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει τα «λιοντάρια», δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε ματς πρεμιέρας!

Η εθνική Αγγλίας παρόλο που δεν έχει κατακτήσει το Euro, στη συνείδηση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων έχει κερδίσει το να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί, ανεξάρτητα σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Έτσι λοιπόν και το φετινό τουρνουά δεν διαφέρει, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να θεωρείται εκ των υποψήφιων ομάδων που θα σηκώσουν την κούπα την 11η Ιουλίου.

Μάλιστα το αίσθημα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Αγγλία θα αγωνιστεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ματς του ομίλου, ενώ στην ίδια έδρα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός, οπότε θα υπάρχει σαφής στήριξη από τον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά τα «τρία λιοντάρια» θα πρέπει εξ αρχής να δικαιολογήσουν το φαβοριτισμό που τα συνοδεύει, αρχής γενομένης από το ματς-πρεμιέρα του 4ου ομίλου ανάμεσα σε Αγγλία και Κροατία.

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια αρνητική παράδοση που συνοδεύει τους Άγγλους σε κάθε Euro που έχουν συμμετάσχει, καθώς δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη νίκη σε ματς που ξεκινούν τη διοργάνωση.

Συγκεντρωτικά τα παιχνίδια στα οποία η Αγγλία «σκόνταψε» κατά την εκκίνησή της: 

Έτος

Παιχνίδι

Αποτέλεσμα

1968

Αγγλία-Γιουγκοσλαβία

0-1

1980

Αγγλία-Βέλγιο

1-1

1988

Αγγλία-Ιρλανδία

0-1

1992

Αγγλία-Δανία

0-0

1996

Αγγλία-Ελβετία

1-1

2000

Αγγλία-Πορτογαλία

2-3

2004

Αγγλία-Γαλλία

1-2

2012

Αγγλία-Γαλλία

1-1

2016

Αγγλία-Ρωσία

1-1

england365.gr 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy