Αποκαλυπτικό: Πως διαμορφώνονται τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες για τη σεζόν 2020-2021

Μεταβατικό σχέδιο με στόχο το νέο τριετές πλάνο από την ΚΟΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο “κύβος ερρίφθη” όσον αφορά τη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021.

Πλέον όσον αφορά την Α΄κατηγορία τίποτα δεν αλλάζει παρά τις όποιες κουβέντες έγιναν, για να υποβαθμιστούν τελικά μόνο δύο αντί τέσσερις όπως αποφασίσθηκε.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά το πως θα γίνει… Όπως πληροφορούμαστε, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα στη Β΄κατηγορία είχαμε 18 ομάδες, συν οι τέσσερις ομάδες από την Α΄κατηγορία έχουμε 22, ανέβηκαν η ΠΑΕΕΚ και ο Άρης στην Α΄κατηγορία μειώνονται στις 20. Από τη Β΄κατηγορία πέφτουν ως είχε έξι ομάδες και μειώνονται στις 14, ενώ ανεβαίνουν δύο από τη Γ΄κατηγορία και έτσι η Β΄κατηγορία θα είναι τη νέα σεζόν με 16 ομάδες.

Αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι η Β΄κατηγορία θα χωριστεί σε δύο ομίλους, τον όμιλο των ομάδων που θα διεκδικήσουν άνοδο και τον όμιλο της διαβάθμισης. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα είναι αυξημένα για τον Β1 όμιλο.

Από εκεί και πέρα θα έχουμε τη Γ΄κατηγορία που είχε 16 ομάδες, από την οποία οι πρώτες δύο κέρδισαν την άνοδο τους(Α.Λ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ και Ολυμπιάς Λυμπιών) άρα μένουν 14 ομάδες, πέφτουν οι έξι της Γ΄κατηγορίας στην Επίλεκτη ΣΤΟΚ, ενώ προστίθενται οι έξι ομάδες που υποβαθμίστηκαν και έτσι είμαστε στις 14. Σ΄αυτές όπως πληροφορηθήκαμε θα προστεθούν και δύο ομάδες που θα ανεβούν από την Επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ και έτσι η Γ΄κατηγορία θα είναι με 16 ομάδες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα πριν διακοπεί το πρωτάθλημα της Επίλεκτης κατηγορίας, οι δύο πρώτες ομάδες ήταν ο Ορφέας Λευκωσίας και η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου.

Αυτό είναι λοιπόν το νέο σενάριο που είναι και το επικρατέστερο και αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν και στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που θα ανακοινωθούν. Όπως επίσης μάθαμε ήδη έχουν ενημερωθεί οι ομάδες της Γ΄κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα είναι μάλλον μεταβατικό, αφού θα διαμορφωθεί όπως και οι πληροφορίες αναφέρουν νέο τριετές πλάνο μετά τη μεταβατική νέο σεζόν 2020-2021!

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy