Στο βάθρο των νικητών η Μαρία Μάρκου(video)

Η Λεμεσιανή αθλήτρια τόσο της άρσης βαρών, όσο και της ομάδα καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα του Απόλλωνα, τίμησε τα χρώματα της Κύπρου

Το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο άρσης βαρών που διεξάγεται στην Τιφλίδα κατέκτησε η αθλήτρια μας Μαρία Μάρκου.

Η Μαρία στην πρώτη της προσπάθεια -αν και ιδιαίτερα αγχωμένη- αφού πρώτη φορά μετέχει σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση και υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Ιωαννίδη κατάφερε να σηκώσει τα 93 κιλά που της χάρισαν τη 2η θέση ενώ θέτει και γερή υποψηφιότητα για μια «Ολυμπιακή Κάρτα» για τους παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Να διευκρινίσουμε ότι η Μάρκου το τελευταίο διάστημα μετά από επιπλοκές που προήλθαν από τις γνωστές πλέον επιπτώσεις που προκαλεί ο εμβολιασμός και που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει κάποιο σωματικό βάρος , στάθηκε αντάξια τον απαιτήσεων που βρέθηκαν μπροστά της και αγωνίστηκε επάξια ανεβάζοντας την σημαία της Κύπρου ψηλά στο βάθρο των νικητών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης βαρών Αντρέας Ρουμπάς δήλωσε ότι είναι μια μεγάλη διάκριση τόσο για την Κύπρο όσο και για την Μαρία αλλά και μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο για τις μάχες που έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Ρουμπά η Κύπρος θα δώσει το παρόν της και στον επόμενο αγώνα στο Ντουμπάι με στόχο και πάλι την καλή παρουσία.

Ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Αντρέας Καμαρλίγκος δήλωσε πως αυτή η επιτυχία της Μαρίας θα ανοίξει το δρόμο για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει θερμά την πρωταθλήτρια μας στην Άρση Βαρών Μαρία Μάρκου, η οποία στους Παγκόσμιους Αγώνες Παρά – Άρσης Βαρών που διεξάγονται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.
“Είναι μια μεγάλη διεθνής επιτυχία για τη Μαρία Μάρκου, η οποία κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στους αγώνες, όπου συμμετείχαν 90 αθλητές από 25 χώρες και ταυτόχρονα χάρισε στην Κύπρο το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Παρά – Άρσης Βαρών.
Ο ΚΟΑ εύχεται στην πρωταθλήτρια μας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον, ενώ συγχαίρει επίσης τον προπονητή, την οικογένεια της, καθώς και την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.”

cyneapolis.com

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy