Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Κεντίρα

Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» σε ηλικία 34 ετών ανακοίνωσε μέσω της Χέρτα Βερολίνου ο Σάμι Κεντίρα. Ο Γερμανός διεθνής μέσος ανακοίνωσε την απόφασή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του κλαμπ, το απόγευμα της Τετάρτης (19/05).

«Ακριβώς πριν από 14 χρόνια από την ημέρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να γιορτάσω το πρωτάθλημα με την Στουτγκάρδη. Ήταν μια υπέροχη μέρα, σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη για μένα προσωπικά, διότι η ποδοσφαιρική μου καριέρα θα τελειώσει το Σάββατο», δήλωσε ο έμπειρος παίκτης και συνέχισε:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο βήμα και είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω, αλλά είναι η σωστή απόφαση. 15 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουν αφήσει το στίγμα τους και πρέπει να κρίνω ειλικρινά τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Και στο τέλος της ημέρας, η ευγνωμοσύνη ξεπερνά όλα όσα μπόρεσα να ζήσω.»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, ο οποίος μετακόμισε στο Βερολίνο στις αρχές του έτους, φόρεσε τη φανέλα της Χέρτα σε 8 αναμετρήσεις. «Τώρα κάθομαι εδώ ως ένας μεγάλος άνθρωπος και για άλλη μια φορά μπόρεσα να ζήσω όμορφες στιγμές με την Χέρτα. Σε αυτούς τους πέντε μήνες γνώρισα έναν απίστευτο αριθμό σπουδαίων ανθρώπων στην ομάδα».

Το βιογραφικό του είναι πολύ πλούσιο. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Στουτγκάρδη το 2006 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου παίζοντας σε όλες τις θέσεις, κι ακολούθησε ένας σπουδαίος αριθμός γνωστών ομάδων και ένας μεγάλος αριθμός τεράστιων επιτυχιών.

Μετά τον τίτλο του πρωταθλήματος το 2007 με την ομάδα της Στουτγκάρδης, μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μεταξύ 2010 και 2015 κέρδισε το UEFA Champions League και το Supercup μία φορά, το Παγκόσμιο Κύπελλο μία φορά (2014) καθώς κι ένα ισπανικό πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα κι ένα Supercup με τη «βασίλισσα».

Ο ύψους 1,89μ μέσος πήγε στη συνέχεια στη Γιουβέντου, όπου συνέχισε το κυνήγι τίτλων. Πανηγύρισε 5 στη Serie A, τρία Κύπελλα κι ένα Supercup. Πιθανώς η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του Κεντίρα ήταν η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014 με την Εθνική Γερμανίας.

Μετά από 446 αγώνες με τις Χέρτα, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Στουτγκάρδη, ένας σπουδαίος παίκτης αποχωρεί από την ποδοσφαιρική σκηνή. Η Χέρτα τον αποχαιρέτησε λέγοντας «εε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, Σάμι και σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον σου!»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy