Έμερι: «Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι… δολοφόνος»

Ήταν 29 Νοεμβρίου 2019, όταν οι μοίρες του Ουνάι Έμερι και της Άρσεναλ χώρισαν. Ένα πικρό «αντίο», το οποίο ήρθε εξαιτίας των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Έναν χρόνο και σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, οι ημιτελικοί του Europa League 2020-21 έφεραν τον Ισπανό προπονητή και τους Λονδρέζους να συναντηθούν ξανά.

Μετά τη νίκη 2-1 της Βιγιαρεάλ στο πρώτο ματς, ο 49χρονος τεχνικός επιστρέφει στο «Έμιρατς» για τη ρεβάνς.

O Ουνάι Εμερι εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου, χωρίς κάποια δυσαρέσκεια προς την πρώην ομάδα του, είπε ότι ήταν υπερήφανος που ήταν μέλος του αγγλικού συλλόγου, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην Βιγιαρεάλ για να φτάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία της (σ.σ: το 2003 και 2004 έχει κατακτήσει το Intertoto), ο οποίος είναι προγραμματισμένος  για τις 26 Μαΐου στο Γκντανσκ.

«Επιστρέφω σε ένα υπέροχο γήπεδο, είναι ντροπή που δεν υπάρχει κοινό, θα το ήθελα. Επιστρέφω με την ιδέα να απολαύσω ένα υπέροχο παιχνίδι, με σεβασμό στην Άρσεναλ και με την ιδέα να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου. Θα ήθελα να ξεπεράσω τους ημιτελικούς με τη Βιγιαρεάλ και τώρα αυτό είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό επικεντρώνομαι σε αυτό και αφήνω τα συναισθήματά μου στην άκρη» είπε.

«Είμαστε καλά, βρισκόμαστε σε μια πολύ όμορφη στιγμή μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι, το αποτέλεσμα δεν μας εξασφαλίζει, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο» πρόσθεσε ο Ουνάι Εμερι, ο «κύριος Europa League» (σ.σ. έχει κατακτήσει τρία στη σειρά με τη Σεβίλη), ο οποίος έχασε το τρόπαιο όταν ήταν προπονητής της Άρσεναλ, καθώς ηττήθηκε 4-1 στον τελικό της σεζόν 2018-19 από την Τσέλσι.

«Η εμπειρία μου σε αυτή τη διοργάνωση είναι ότι ο δρόμος είναι όμορφος, αυτό που μένει είναι αυτό που έχεις ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μια ιστορική και υψηλού επιπέδου ομάδα. Συνεχίζω να λέω ότι είναι το φαβορί. Η Άρσεναλ είναι μια σταθερή ομάδα, ικανή να εκμεταλλευτεί τους χώρους και που ξέρει πώς να διαχειριστεί το παιχνίδι. Πρέπει είμαστε ανταγωνιστικοί στα 90 λεπτά. Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι… δολοφόνος και θα είναι πάντα. Εάν είναι σε καλή στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Τον γνωρίζω πολύ καλά και προσπαθούμε να δούμε πώς θα τον σταματήσουμε. Θα παίξουμε με υπερηφάνεια και θα υπερασπιστούμε μια ιστορία τόσο όμορφη όσο αυτή της Βιγιαρεάλ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy