Οδυνηρή ισοπαλία και τέλος το πρωτάθλημα!

Δεν τα κατάφερε ο Απόλλωνας αφού με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό με 2-2, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ομόνοια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Ένα πολύ γεμάτο από φάσεις πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε στο Τσίρειο ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι με μικροπροβλήματα στην αμυντική τους γραμμή κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθούν γκολ αλλά ο Γιοβάνοβιτς σε τρεις περιπτώσεις έσωσε τον Απόλλωνα. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων κατάφερε να πάρει την ομάδα του στα αποδυτήρια στην ισοπαλία αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπίσεσβαρ.

Αρκετές ευκαιρίες είχαν οι του Απόλλωνα που ξεκίνησαν με σουτ του Χάμπου, κεφαλιές από κόρνερ του Γκεριέρ και Γιούστε και μια πολύ καλή προϋπόθεση του Μπίσεσβαρ στο 44΄που τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας Αγριμάκης. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα ήταν με τον Ματέι, ο οποίος πήρε την πάσα πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να απειλήσει αφού το παιχνίδι ήταν ζωής ή θανάτου, κάτι που φαινόταν και στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του με το άγχος να κυριαρχεί, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Ολυμπιακού απαλλαγμένη από κάθε άγχος, έτρεχε στην κόντρα και απειλούσε την άμυνα των “γαλάζιων”.

Με γκολ για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο αφού ο Πίττας μόλις μπήκε στο παιχνίδι με την πρώτη επαφή μετά ασίστ του Μπίσεσβαρ έκανε το 1-0. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 51΄ο Μάντζης πρόλαβε τον Γιούστε και με κεφαλιά ισοφάρισε. Ο επικίνδυνος Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Ζαχαρίου στο 54΄που έπιασε ανενόχλητος το γυριστό σουτ όμως ο Γιοβάνοβιτς και πάλι σε ετοιμότητα έσωσε τον Απόλλωνα.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει μετά την ισοφάριση αλλά εκτός από ένα σουτ του Ντένιτς δεν έκανε κάτι άλλο. Αντίθετα στο 72΄και μετά από παρέμβαση του VAR ο Ζαχαρίου έκανε το 1-2 για τον Ολυμπιακό. Επηρεασμένος από το άγχος ο Απόλλωνας προσπαθούσε να ξαναμπεί στον αγώνα. Οι “γαλάζιοι” ήθελαν αλλά έδειχναν ότι δεν μπορούσαν. Στο 89΄ο Γκεριέρ με εκπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 2-2 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του Απόλλωνα για τη νίκη.

Οι “γαλάζιοι” προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο αγώνας με την οδυνηρή ισοπαλία. Μεγάλη απογοήτευση για τον Απόλλωνα.

Κίτρινες: Γκέριερ, Σακέττι, Μπίσεσβαρ / Σαντάνα, Ψάλτης

Απόλλωνα: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Γκεριέρ, Γιούστε, Κατελάρης, Χάμπος(76΄Μπένσοπ), Ντένιτς, Ψύχας(46΄Πίττας), Ματέι(61΄Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ και Νταμπό(76΄Σακέττι).

Ολυμπιακός Αγριμάκης, Ψάλτης, Σάλι(76΄Κα), Μάντζης(82΄Κοστόφ), Σαντάνα, Μανρίκε, Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι, Χάνι(46΄Ζαχαρίου) και Χαραλάμπους(46΄Γαρουφαλιάς).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy