Ο Γιοβάνοβιτς τον κράτησε στο “κόλπο” του τίτλου!!!

ΑΕΛ - ΑΠΟΛΛΩΝ (1-2)

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του Λεμεσιανού ντέρμπι αφού με ένα γκολ πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο του Ντιγκινί και ένα γκολ “δώρο” του Βοζίνια στον Μπίσεσβαρ, πήρε τους τρεις βαθμούς, έφτασε τους 69 και συνεχίζει να βρίσκεται στο κόλπο του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει στο 88΄σε 2-1 με τον Ντανίλο.

Με περισσότερες τελικές ο Απόλλωνας(πέντε έναντι δύο της ΑΕΛ) στο πρώτο ημίχρονο που προηγήθηκε με 1-0 με εύστοχο πέναλτι του Ντιγκινί στο 30΄. Αν οι Ντιγκινί και Νταμπό ήταν πιο σίγουροι στις τελικές που είχαν, τότε δεν θα ήταν το σκορ 0-1 στο ημίχρονο. Ο Ντιγκινί άργησε χαρακτηριστικά να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει, ενώ ο Νταμπό σαν μικρό παιδάκι, σούταρε και όπου πάει. Από πλευράς ΑΕΛ που είχε θέματα στην αμυντική της λειτουργία είχαμε κάποιες φάσεις αλλά τα σουτ που έγινα δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Γιοβανοβιτς.

Το παιχνίδι κύλησε περισσότερο στη δύναμη και στα μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα να έχουμε τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ τα περισσότερα πράγματα και οι φάσεις έγιναν μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκε η ΑΕΛ στην επανάληψη που έκλεισε τον Απόλλωνα και προσπαθούσε να ισοφαρίσει, έχοντας κάποια σουτ που όμως δεν βρήκαν στόχο. Ο Απόλλωνας είχε αναγκαστική αλλαγή με τον Χάμπο να νιώθει ενοχλήσεις και να δίνει τη θέση του στον Μάρκοβιτς, ενώ αναγκαστική αλλαγή είχε και η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 74΄έγινε η φάση του αγώνα με τον Βοζίνια να κάνει ένα μεγάλο λάθος, να το εκμεταλλεύεται ο Μπίσεσβαρ που μπήκε ως αλλαγή και να κάνει το 2-0 για τον Απόλλωνα. Η ΑΕΛ πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο και τα έπαιζε όλα για όλα πραγματοποιώντας τριπλή αλλαγή. Ο αγώνας πλέον στα τελευταία λεπτά έδειχνε ότι είχε κριθεί, αφού η ΑΕΛ παρά την πίεση της δεν απειλούσε σοβαρά, ενώ ο Απόλλωνας κρατούσε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα.

Στο 88΄ο Ντανίλο έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ΑΕΛ αφού το ριμπάουντ που πήρε, ήταν ιδανικό, καθώς έπιασε το δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς. Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ήταν δραματικά με τον Γιοβάνοβιτς να σώζει τον Απόλλωνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 2-1, να φτάνει στους 69 βαθμούς και να συνεχίζει να ελπίζει!

 

Κίτρινες: Νταβόρ, Πάντιτς, Ριέρα / Ρομπέρζ, Πέδρο, Μάρκοβιτς, Ντιγκινί

ΑΕΛ: Βοζίνια, Πάντιτς, Τεϊσέιρα, Νταβόρ(46΄Γεωργίου), Μεντόγιεβιτς(77΄Παπαφώτης), Ριέρα(77΄Αβντίγια), Μαέ, Τόρες(77΄Μπάμπιτς), Αντωνίου(13΄Κυριάκου)  Σάντος και Ντανίλο.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέρ, Ντένιτς(89΄Σακέττι), Χάμπος(56΄Μάρκοβιτς), Ματέι(66΄Μπίσεσβαρ), Φιλιώτης, Ντιγκινί και Νταμπό(66΄Μπένσοπ).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy