Καραγιάννης: “Ίσως να είναι αναπόφευκτο το lockdown – Η επιδημιολογική μας εικόνα έχει επιδεινωθεί αισθητά και επομένως δεν αφήνει περιθώρια για οποιεσδήποτε χαλαρώσεις”

Ίσως και να είναι αναπόφευκτο το lockdown σημείωσε ο κ. Καραγιάννης

Ο κύριος Καραγιάννης μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το οποίο όπως επεσήμανε ίσως καταστεί αναπόφευκτο σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει.

Για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών αλλά και για το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας, ζήτησε από την επιδημιολογική ομάδα να έχει έτοιμες θέσεις μέχρι την ερχόμενη βδομάδα σχετικά τα επόμενα βήματα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA το βράδυ του Σαββάτου(17/4), ο καθηγητής και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

“Μας ζήτησε να τοποθετηθούμε σχετικά με το πώς προβλέπουμε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση και τι δέον γενέσθαι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επομένως πρέπει να κάνουμε πλάνα και για τις δύο πιθανότητές. Μέχρι στιγμής η επιδημιολογική μας εικόνα έχει επιδεινωθεί αισθητά και επομένως δεν αφήνει περιθώρια για οποιεσδήποτε χαλαρώσεις. Φυσικά αυτό θα αποφασιστεί την ερχόμενη εβδομάδα”.

Για την επιστροφή μαθητών μετά τις διακοπές του Πάσχα ο κ . Καραγιάννης είπε: “Μέχρι τότε μεσολαβούν τρεις βδομάδες δεν ξέρω εάν η εισήγηση η οποία υπήρξε για να καθυστερήσει για μια επιπλέον η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο θα αποφασιστεί η όχι αλλά αυτό θα κριθεί από την εξέλιξή της επιδημιολογικής κατάστασης. Θεωρώ ότι στην περίπτωση της Λεμεσού αυτή η προσέγγιση απέδωσε και οδήγησε στην πτώση των κρουσμάτων και ίσως αυτή η περίοδος των διακοπών του Πάσχα να είναι η κατάλληλη για να το επιτύχουμε αυτό σε ολόκληρη την επικράτεια”.

Για το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown ο κ. Καραγιάννης ανέφερε: “Το lockdown δεν το θέλει κανείς. Από την άλλη μεριά ίσως να είναι και αναπόφευκτο. Φυσικά δεν θα έλεγα lockdown, επαναφορά κάποιων περιορισμών. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται εξαιρετική προσοχή διότι πραγματικά είμαστε σε οριακό σημείο και όλα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά όλων μας μηδενός εξαιρουμένου”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy