Κάρλος Κάιζερ: Ο μεγαλύτερος “απατεώνας” του ποδοσφαίρου!

Είναι απίστευτο, όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ο Κάρλος Κάιζερ έγραψε τη δική του ιστορία χωρίς να είναι... ποδοσφαιριστής

Ονειρό του να ζει σαν μεγάλος και σπουδαίος ποδοσφαιριστής, χωρίς να… ακουμπάει την μπάλα. Μπορεί να ακούγεται ακατόρθωτο και απάτη, ο Κάρλος Κάιζερ όμως κατάφερε να το κάνει πράξη.

Οι ζωές των ποδοσφαιριστών αναμφισβήτητα είναι από τις πιο ελκυστικές. Λεφτά, δόξα, γυναίκες, συγκινήσεις. Ο Κάιζερ τα γνώριζε όλα αυτά και ήθελε να τα αποκτήσει, δίχως όμως τις άσχημες στιγμές του ποδοσφαίρου, τους τραυματισμούς και τις απογοητεύσεις.

Το πραγματικό του όνομα είναι Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο και γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1963. Όπως οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι, ο Κάρλος μεγάλωσε λατρεύοντας το ποδόσφαιρο. Όμως δεν το είχε στο αίμα του, αλλά γνώριζε ότι είναι… ωραίος τύπος και θα το κάνει. Θα γίνει ποδοσφαιριστής, χωρίς να παίξει ποτέ μπάλα.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες τις Μποταφόγκο και δήλωνε επιθετικός. Αργότερα πήγε σε εκείνες της Φλαμένγκο. Οι επιλογές του να βρίσκεται σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας, τον δικτύωσαν όπως είχε σχεδιάσει. Άρχισε λοιπόν, να κάνει παρέα με καταξιωμένους ποδοσφαιριστές και χωρίς να υπάρχουν στατιστικά και η πληροφόρηση από τα media που υπάρχει σήμερα, οι φίλοι του αλλά κι οι μάνατζερ στους οποίους τον σύστησαν, πίστευαν αυτά που έλεγε. Και του έκλειναν συμφωνίες με τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Το παρατσούκλι «Κάιζερ» του κόλλησε λόγω της συνωνυμίας του με τον μεγάλο Γερμανό αρχηγό της δεκαετίας του 70′ Φραντς Μπεκενμπάουερ που είχε ως παρατσούκλι το Κάιζερ, για τον αυτοκρατορικό τρόπο που αγωνιζόταν. Στην πραγματικότητα ωστόσο, το κόλλησε ο ίδιος στον εαυτό του, ως ένα ακόμη τέχνασμα στην ψεύτικη κατασκευή της εικόνας του.

Τα επόμενα 20 χρόνια κύλησαν με τον «άπιαστο» ποδοσφαιριστή Κάιζερ, να πείθει 11 μεγάλες ομάδες να τον υπογράψουν ως απίθανο γκολτζή, με ελάχιστα λεπτά παρουσίας του στο γήπεδο, πετυχαίνοντας… 0 γκολ!

Κι όμως έβγαζε τα προς το ζειν προσποιούμενος τον τραυματία. Στους 20 αγώνες που αγωνίστηκε, έμπαινε πάντα ως αλλαγή για λίγα λεπτά, τα οποία όμως έφταναν και περίσσευαν για να του χαρίσουν το επόμενο συμβόλαιό του.

Μια φορά προκειμένου να μην παίξει, έστησε καυγά με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και πήρε κόκκινη κάρτα, πριν μπει καν στον αγωνιστικό χώρο. Μια άλλη φορά, για να πάρει μεταγραφή, έκανε πως μιλούσε στο κινητό αγγλικά με τον ατζέντη του. Η γλώσσα προφανώς δεν ήταν αγγλικά, αλλά τότε αυτό έφτανε για να παραπλανήσει εκείνους που έπρεπε και να νομίζουν πως διαπραγματεύεται μεταγραφή στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, έβγαινε με τους ποδοσφαιριστές φίλους του και αξιοποιούσε στο έπακρο την ζωή του ποδοσφαιριστή, όπως την είχε ονειρευτεί.

Μετά από αρκετά χρόνια εξαπάτησης, ο Κάιζερ αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο για να γίνει προσωπικός γυμναστής, απασχολούμενος ουσιαστικά με το μόνο σκέλος του ποδοσφαίρου στο οποίο ήταν πολύ καλός. Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος δεν κατάφερε να βγάλει ποτέ χρήματα από το ποδόσφαιρο. Έζησε όμως μία ζωή όπως την είχε ονειρευτεί και θα μείνει στην ιστορία ως ο επιθετικός που στα τόσα χρόνια καριέρας του και με το πέρασμα του σε σημαντικές ομάδες, δεν είχε αγγίξει ποτέ την μπάλα!

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy