Δέος: Νέο τρομερό βίντεο από την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη

Άλλο ένα βίντεο που προκαλεί δέος και κόβει την ανάσα από την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Η NASA δημοσιοποίησε το βίντεο των 25 δευτερολέπτων στο Twitter και βλέποντάς το κανείς νομίζει πως παίρνει και αυτός μέρος στην αποστολή!

Το βίντεο ξεκινά με το διαχωριστικό της θερμικής ασπίδας, που επέτρεψε στις κάμερες του Perseverance να «δουν» έναν κρατήρα του Άρη για πρώτη φορά.
Το rover φαίνεται να κινείται βίαια, ωστόσο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσπαθούσε επίμονα να βρει ένα ασφαλές μέρος για να προσγειωθεί, ενώ είναι συνδεδεμένο με ένα ηχητικό αλεξίπτωτο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το Perseverance χρησιμοποίησε το σύστημα εδάφους-σχετικής πλοήγησης κατά την κάθοδο του στον Άρη, το οποίο το βοήθησε να βρει έναν διάδρομο προσγείωσης μέσω μιας σειράς εικόνων. Έτσι λοιπόν η NASA τις έβαλε μαζί και δημιούργησε το βίντεο.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy