“Γλυκιά” ήττα και πρόκριση στα ημιτελικά

Νεα Σαλαμίνα - ΑΕΛ (1-0)

Με παρακαταθήκη τη νίκη με 2-0 του πρώτου αγώνα η ΑΕΛ δεν δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο “Αμμόχωστος”. Στην επανάληψη δέχθηκε ένα γκολ με αποτέλεσμα, ο αντίπαλος να της βάλει πίεση. Τελικά η ΑΕΛ δέχθηκε μια “γλυκιά ήττα” και με 1-0, αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου ήταν αναγνωριστικά και από τις δύο ομάδες, ενώ μετά το πρώτο 20λεπτο η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό θέλοντας να πετύχει ένα γκολ και να “καθαρίσει” την πρόκριση. Είχε κάποιες ευκαιρίες με τον Μπαμπιτς που στάθηκε άτυχος αλλά και τον Ριέρα, αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο.. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά μεγάλη αξιόλογη ευκαιρία, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή, όπως φαίνεται και από τον πίνακα των στατιστικών. Με το 0-0 η πρόκριση για την ΑΕΛ έγινε ακόμα πιο εύκολη.

 

Μετά και το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης η Νέα Σαλαμίνα έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα αφού στο 56΄, ο Σιαθάς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 και πλέον οι γηπεδούχοι έψαχναν το δεύτερο γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει και μέσα σε ένα δίλεπτο πρώτα με τον Μαέ και μετά με τον Αντωνίου που πέρασαν ως αλλαγή στον αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Παρά το ότι οι γηπεδούχοι έψαχναν το δεύτερο γκολ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ κρατούσαν εύκολα τα υπέρ τους δεδομένα. Στο 89΄η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να απειλήσει με σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και η φάση ξεκαθάρισε για την άμυνα της ΑΕΛ. Τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ήταν δραματικά όμως δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΛ να δέχεται την ήττα με 1-0 αλλά σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα(2-0) να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κίτρινες: Βαρέλα, Κονφέ, Πική / Μεντόγεβιτς, Ριέρα

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Καμισοκό(42΄Σμοβς), Μπρένο, Βαρέλα(82΄Πική), Κρεάν(46΄Οσέι), Ντανίλο, Παύλου, Μουστιβάρ, Σιαθάς(66΄Ντουβεντρού), Χριστοφόρου και Σανκό(46΄Κονφέ).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Μεντόγεβιτς, Κέρκεζ, Πσισιέ, Κυριάκου, Α. Αβραάμ(61΄Ντανίλο), Αντάμοβιτς(82΄Νταβόρ), Έουλερ(61΄Αντωνίου), Ριέρα, Τόρες και Μπάμπιτς(67΄Μαέ).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy