Το πλάνο χαλαρώσεων στο Υπουργικό…

Στο Υπουργικό πάει σήμερα το πλάνο των νέων επικείμενων χαλαρώσεων των μέτρων κατά της πανδημίας μετά και τη χθεσινή συνάντηση Προέδρου-Επιδημιολόγων. Η συνεδρία του Υπουργικού είναι προγραμματισμένη για τις 09.30 και μετά το τέλος της, αναμένονται δηλώσεις από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Με ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση αλλά και επιφύλαξη λόγω της εύθραυστης επιδημιολογικής εικόνας, κυβέρνηση και επιδημιολόγοι μετά το χθεσινό τους τετ α τετ, “άναψαν” το πράσινο φως για νέες χαλαρώσεις από τις 16 Μαρτίου.

«Η προσπάθεια είναι να μην ξανοιχτούμε πολύ. Επομένως πρέπει να υπάρξει κάποια ισορροπία στις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Καραγιάννης.

“RESTART” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η εστίαση κάνει “restart” την ερχόμενη Τρίτη πλην των μουσικοχορευτικών κέντρων. Αν και οι ακριβείς περιορισμοί λειτουργίας της εστίασης θα οριστικοποιηθούν σήμερα , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βασική φιλοσοφία των διαταγμάτων θα είναι λίγα άτομα στους εσωτερικούς χώρους πιο πολλά στους εξωτερικούς.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων για κάθε τραπεζάκι θα είναι 6 ατομα αν και γίνονται σκέψεις μέχρι 10.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προβαίνουν σε εργαστηριακό έλεγχο κάθε εβδομάδα.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ
Ανοίγουν όλα πλην των μουσικοχορευτικών κέντρων
Λειτουργία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που δύναται να εξυπηρετήσουν θα είναι με βάση και τα τετραγωνικά κάθε επιχείρησης
Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζάκι: 6 πρόσωπα (σκέψεις μέχρι 10)
Rapid test σε εργαζόμενους κάθε εβδομάδα

“ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ” ΣΤΙΣ 23:00 

Το άνοιγμα της εστίασης παρατείνει και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χθες συζητήθηκε επισταμένα  το ενδεχόμενο αύξησησης των μηνυμάτων από δύο σε τρία.. Η πλάστιγγα ωστόσο γέρνει ως προς την διατήρηση του υφιστάμενου μοντέλου, δηλαδή δύο μηνύματα την ημέρα.
Σε ότι αφορά τις συναθροίσεις σε οικίες θα ισχύσει ο ίδιος αριθμός, με όσα άτομα που θα μπορούν καθονται στο ίδιο τραπεζάκι σ` ένα εστιατόριο. ”

ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ 8998 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 23:00-05:00

8998: Σκέψεις για 3 μηνύματα την ημέρα- Μη λειτουργικό
2 μηνύματα μέχρι τέλος Μαρτίου 

Συναθροίσεις σε οικίες: Ό,τι εφαρμοστεί στους χώρους εστίασης θα εφαρμοστεί και για τις συναθροίσεις στα σπίτια (6 ή 10 πρόσωπα)

«Πρέπει να υπάρξει κάτι οριζόντιο, η απόφαση να μπει οριζόντια για να αφορά όχι μόνο τους χώρους εστίασης αλλά και άλλους χώρους. Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερα άτομα στους χώρους εστίασης και λιγότερα παραδείγματος χάριν αλλού», είπε ο κ. Καραγιάννης.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 

Οι συρροές κρουσμάτων στα σχολεία προβλημάτισαν χθες ιδιαίτερα την επιδημιολογική ομάδα. Παρόλο που τέθηκε πρόταση για επιστροφή του γυμνασιακού κύκλου στις 22 Μαρτίου, ο σχεδιασμός δεν ανατράπεται και οι μαθητές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψουν κανονικά στις 16 Μαρτίου.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ;

Από την άλλη, φαίνεται πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα γυμναστήρια.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων αγανακτισμένοι και κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση και για τεράστιο οικονομικό πλήγμα το οποίο υπέστησαν από την πανδημία, προχωρούν αύριο σε αυτοκινητιστική πορεία διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί με προορισμό το προεδρικό μέγαρο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy