Δεν το “Χ”άρηκε κανένας…

Ένα παιχνίδι περισσότερο με πάθος και δύναμη παρακολουθήσαμε στο ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, παρά έναν αγώνα με καλό ποδόσφαιρο. Απόδειξη οι δέκα κίτρινες κάρτες, πέντε σε κάθε ομάδα από τον Λούκα Σωτηρίου. Το άγχος κυριάρχησε στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και τελικά έμεινε στη “λευκή” ισοπαλία και το σκορ στο 0-0! Η ΑΕΛ που ναι μεν δεν ανέβηκε στην κορυφή αλλά κράτησε τις διαφορές της, ενώ ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά τόσο από την ΑΕΛ, όσο και από την κορυφή!

Σε παιχνίδι κέντρου αναλώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους και να προσπαθούν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν από ένα σουτ στο μισάωρο με τον Έουλερ η ΑΕΛ, για να έχει ένα σουτ που απέκρουσε ο Βοζίνια από τον Πίττα. Μετά και το 30΄το παιχνίδι “άναψε”, αφού υπήρχε ελεγχόμενη φάση για πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλωνας, στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έπαιξαν γρήγορα σε πλάγιο που κέρδισαν και είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μαέ να πασάρει στον Γεωργίου που το πλασέ του αποκρούστηκε από τους αμυντικούς.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκολ για τον Απόλλωνα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού επικυρώθηκε και από το VAR. Στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες πήγαν με το ισόπαλο 0-0!

Πολύ πιο δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να έχουμε πρώτα τον Απόλλωνα να έχει κάποιες προϋποθέσεις για γκολ με σημαντικό ένα γυριστό σουτ του Γιούστε, ενώ η ΑΕΛ απάντησε με ευκαιρία του Αντωνίου και ένα σουτ του Ντανίλο. Ένα σουτ του Ντιγκινί στο 67΄απέκρουσε ο Βοζίνια που ήταν σε ετοιμότητα. Μετά και το σουτ αυτό το παιχνίδι αναλώθηκε περισσότερο σε μαρκαρίσματα και σκληρό παιχνίδι.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 82΄όταν στο γύρισμα του Γεωργίου στην περιοχή, ο Αντάμοβιτς μόνος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια. Παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0!

Κίτρινες: Πέδρο, Μάρκοβιτς, Σακέττι, Ρομπέρζ, Ντένιτς / Νταβόρ, Μεντόγιεβιτς, Έουλερ, Πάντιτς, Γεωργίου

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μαλεκκίδης, Μάρκοβιτς(70΄Σακέττι), Χάμπος(70΄Ντένιτς), Πίττας, Μπίσεσβαρ(79΄Γιαννιώτας), Ντιγκινί(79΄Παπουνασβίλι) και Νταμπό(79΄Μπένσοπ).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τειξέιρα, Πάντιτς, Έουλερ(85΄Κυριάκου), Αντωνίου, Νταβόρ(56΄Ντανίλο), Μεντόγεβιτς, Ριέρα(74΄Αντάμοβιτς), Τόρες, Γεωργίου(85΄Αβντίγια) και Μαέ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy