Νίκησε δύσκολα, είναι στο “κόλπο” και βλέπει Ανόρθωση…

Αν και δυσκολεύτηκε κινδύνεψε να χάσει τη νίκη ο Απόλλωνας τελικά τα κατάφερε να την πάρει με 2-1, να πάρει επίσης τους τρεις βαθμούς και να συνεχίζει να ακολουθεί από κοντά τους πρωτοπόρους. Πλέον κοιτάζει την πρεμιέρα των πλέι-οφ με την Ανόρθωση εκτός έδρας.

Γεμάτο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Απόλλωνα κόντρα στην Ε.Ν.Π. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλός ιδίως μετά το πρώτο 15λεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, με τους “γαλάζιους” να έχουν τις πιο κραυγαλέες. Ο Μπίσεσβαρ δεν βρήκε τη μπάλα στο 18΄, ενώ απάντησε η Ε.Ν.Π με τετ α τετ του Θεοδώρου όταν το πλασέ του πέρασε έξω στο 21΄. Ο Παπουνασβίλι πλέον με τη σειρά του είχε δύο ωραία σουτ, το ένα στο 22΄και το άλλο στο 24΄που δεν είχαν την κατάληξη που θα ήθελαν οι “γαλάζιοι”, όπως και το σουτ του Μπίσεσβαρ στο 24΄.

Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να απειλήσει, όμως οι προσπάθειες του είχαν μια δόση άγχους που δυσκόλευε τις τελικές προσπάθειες του. Στο 34΄ο τερματοφύλακας της Ε.Ν.Π έσωσε το πλασέ του Νταμπό, μετά από κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 0-0.

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στο 2ο ημίχρονο και πίεζε ασφυκτικά την Ε.Ν.Π αλλά τα πρώτα 20 λεπτά δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ είχαμε στο 67΄την είσοδο του Γκέριερ στον αγώνα για να κάνει ντεμπούτο και να βοηθήσει τους “γαλάζιους”. Ο Γκεριέρ στο 69΄μετά από φοβερό άλμα σε κόρνερ του Μπίσεσβαρ, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με κεφαλιά λυτρώνοντας τον Απόλλωνα σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Στο 78΄μετά από παρέμβαση του VAR η Ε.Ν.Π κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φελίπε, κάνοντας το 1-1, ενώ στο 81΄κέρδισε πέναλτι ο Απόλλωνας σε ανατροπή του Μπένσοπ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπένσοπ που έκανε άμεσα το 2-1, σκοράροντας μετά από καιρό! Ο αγώνας πλέον είχε μπει στα τελευταία του λεπτά με την Ε.Ν.Π να απειλεί με ένα σουτ που πέρασε έξω.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν πέντε με τον Απόλλωνα να κρατά το υπέρ του προβάδισμα και να παίρνει τη νίκη με 2-1, φτάνοντας τους 54 βαθμούς.

Κίτρινες: Χάμπος, Σακέττι, Γκέριερ / Πανός,

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Χάμπος, Βασιλείου(67΄Γκέριερ), Σακέτι(58΄Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Παπουνασβίλι(58΄Μπένσοπ), Πίττας, Μπίσεσβαρ και Νταμπό(86΄Ματέι).

Ε.Ν.Π: Γκατσέφσκι, Μπάρνι, Λουσέρο, Θεοδώρου, Γκαντό, Κοσμάς(70΄Ριμπέιρο), Μπαρμπόσα, Πανός(85΄Ουντόζι), Κυριάκου, Μπάλαζιτς και Ενγκό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy