Ντούσαν Κέρκεζ: “Θα ήταν τέλειο αν κερδίσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει καμία έκπτωση για τον Στραχίνια”

Στην ιστοσελίδα Reprezentacija.ba μίλησε ο Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας της ΑΕΛ, στην προπονητική του σταδιοδρομία μέχρι τώρα στην ομάδα αλλά και στον γιο του Στραχίνια Κέρκεζ.

Αναλυτικά:

 

“Είναι έκπληξη αν υπολογίσουμε ότι η ΑΕΛ δεν ανήκει στην “αφρόκρεμα” του Κυπριακού ποδοσφαίρου όσο αφορά το μπάτζετ, έχουμε το 7ο μπάτζετ, αλλά υπάρχει ένα πλάνο. Ο πρόεδρος σκέφτεται τα πάντα. Καταφέραμε να κάνουμε μια καλή ομάδα χωρίς να ξοδέψουμε. Θα ήταν τέλειο αν κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά δεν υπάρχει χώρος για ευφορία, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Υπάρχουν και τα πλέι οφ με ακόμη δέκα παιχνίδια”.

Για το ότι είναι στην πρώτη ομάδα από τον Μάρτιο του 2018 και έχει καλά αποτελέσματα:

“Μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με το πως εξελίσσεται η προπονητική μου καριέρα μέχρι τώρα. Τη σεζόν 2018-19 κέρδισα και το κύπελλο με την ΑΕΛ».

Για το αν είναι πιθανό να κερδίσεις αρκετά λεφτά στην Κύπρο ως ποδοσφαιριστής:

«Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου μπορείς να πάρεις αρκετά καλά λεφτά εδώ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίρνουν καλά λεφτά αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται εδώ μόνο όταν θα πάρουν χρήματα. Ξέρετε, η Κύπρος είναι μια όμορφη χώρα να ζεις, το κλίμα είναι ιδανικό και δεν γίνονται μακρινά ταξίδια. Θα πάρω σαν παράδειγμα τον Ντανιέλ Πράνιτς που ήρθε στην Κύπρο μετά που αγωνίστηκε σε Μπάγερν, Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκό. Βρήκε την ηρεμία του εδώ. Τώρα είναι προπονητής στην Β’ κατηγορία».

Για το ότι υπάρχουν κι άλλοι Βόσνιοι στην ΑΕΛ:

«Το καλοκαίρι έφερα τον Γκόρνταν Μπουνόζα που έπαιξε για τις μικρές Εθνικές ομάδες της Βοσνίας. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, πέρασε πολλά και σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει. Δυστυχώς είχε ένα τραυματισμό αρκετά νωρίς, είχε προβλήματα με την μέση του, αλλά μετά από τρεις μήνες ξεκίνησε να παίζει και πάλι. Ο γιος μου ο Στραχίνια είναι επίσης στην πρώτη ομάδα. Πάντα προσπαθούμε να βγάζουμε μερικούς παίκτες από την δεύτερη ομάδα στην έναρξη της σεζόν. Ήταν ο τέταρτος στόπερ, άρχισε να παίρνει ευκαιρίες στην απουσία κάποιων παικτών και στο τέλος τα κατάφερε. Δεν είναι εύκολο ούτε γι’ αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που ο πατέρας του είναι προπονητής, πάντα πρέπει να αποδεικνύει περισσότερο τον εαυτό του. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, δεν υπάρχει καμία έκπτωση γι’ αυτόν».ΑΕΛ

 

Για το ότι ο Στράχι έπαιξε μέχρι στιγμής στις μικρές Εθνικές της Κύπρου, ενώ ο Ντούσαν έπαιξε για τη Βοσνία:

«Ναι, ήδη έπαιξε αρκετά παιχνίδι για τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, ίσως να κάνει καλύτερη καριέρα από εμένα. Από αυτόν εξαρτάται. Θα παίξει για την Βοσνία; Δεν θα ήθελα να ανοίξω αυτή την ιστορία. Είναι εύκολο να αποφασίσει αν φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, σέβεται την χώρα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στην Κύπρο είναι πολύ δίκαιοι μαζί του. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για τον Ιβάιλο Πέτεφ: 

«Όταν ήταν προπονητής στην ΑΕΛ, εγώ ήμουν στην δεύτερη ομάδα. Δουλέψαμε εξαιρετικά μαζί, έχω μόνο καλά λόγια να πω γι’αυτόν, όπως και όλοι οι Κύπριοι. Πήγε τόσο καλά στην ΑΕΛ, έφυγε χωρίς τίτλο την τελευταία στιγμή. Ως προπονητής έχει εμπειρία, γνώση και ελπίζω ότι θα πάρει καλά αποτελέσματα με την Εθνική Βοσνίας, αλλά πρώτα πρέπει να ενωθούν κάποια πράγματα, και πρώτα απ’ όλα εννοώ την ατμόσφαιρα. Χωρίς αυτή, είναι δύσκολο να περιμένουμε αποτελέσματα».

Δείτε τη συνέντευξη: https://reprezentacija.ba/319034-otac-igrao-za-bih-sin-ce-za-kipar-korektni-su-prema-njemu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy