Όταν “ξύπνησε” το έκανε εύκολο…

Στις νίκες επανήλθε η ΑΕΛ, που επικράτησε της Δόξας εντός έδρας με 3-1!

Παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, αλλά και τα χειρότερα 35 λεπτά της σε απόδοση, η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βα΄ρος της δεδομένα και να πάρει μια σημαντική νίκη κόντρα στη Δόξα με 3-1!

Σ΄ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8΄με εύστοχο πέναλτι του Σαντίκ σε παράβαση του Ριέρα, εντούτοις σιγά σιγά και μεθοδικά ανέβαζε απόδοση και στο 38΄κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Μαέ ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Τόρες.

Στη συνέχεια η ψυχολογία ανέβηκε για τους “γαλαζοκίτρινους” με αποτέλεσμα να κλείσουν τον αντίπαλο στην εστία του για τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων και να καταφέρνουν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Μαέ στο 43΄μετά από κόρνερ του Ριέρα. Όταν λοιπόν η ΑΕΛ σοβαρεύτηκε και βρήκε τα πατήματα της, έκανε το παιχνίδι της, έκλεισε τον αντίπαλο και κατάφερε να γυρίσει το πααιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο σε 2-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο, να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο με τη ψυχολογία υπέρ της από το ημίχρονο. Από την επανάληψη του αγώνα θα θυμόμαστε το όμορφο γκολ της ΑΕΛ στο 65΄όταν μετά από ωραία ομαδική ενέργεια ο Τόρες που έγινε κάτοχος “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίκτυα και στο 70΄όταν μετά από σουτ έξω από την περιοχή, ο Βοζίνια δήλωσε παρών, αφού με σταθερή εντυπωσιακή απόκρουση έσωσε το γκολ. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, όπως και τα τρία των καθυστερήσεων, με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 3-1και να ανεβαίνει στους 41 βαθμούς.

Κίτρινες: Ριέρα, Κέρκεζ, Κωνσταντινίδης / Εγγλέζου, Ταισέφσκι. Ολιβέιρα

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κέρκεζ, Τεϊξέιρα, Αντωνίου, Σάντος, Μεντόγιεβιτς(73΄Κωνσταντινίδης), Ριέρα, Ντανίλο(83΄Ράσο), Τόρες, Δ. Αβραάμ(62΄Αντάμοβιτς) και Μαέ(73΄Μπάμπιτς).

Δόξα: Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς(68΄Καρλίτος), Ολιβέιρα(90+Φασουλιώτης), Σαντίκ, Οικονομίδης(68΄Γκλίντσκι), Χριστοφή, Ασαμόα, Τραϊσέφσκι(78΄Μπουλό), Άδωνη και Κίκας(90+Μιχαηλίδης).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy