“Καθάρισε” εύκολα και μείωσε από την κορυφή!

Το καθήκον της έκανε και πάλι η ΑΕΛ που επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας του Ολυμπιακού σήμερα(28/12) στο Τσίρειο, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με 3-0.

Με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πιέζοντας η μια την άλλη ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να παίρνει το προβάδισμα στο 15΄με πέναλτι που κέρδισε ο Μπάμπιτς και εκτέλεσε εύστοχα ο Ριέρα κάνοντας το 1-0. Η ΑΕΛ έγινε αρκετά πιεστική με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε. Με το που ξεκίνησε να πιέζει ο Ολυμπιακός δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, με τον διαιτητή να βλέπει ξανά τη φάση και να αποβάλει τον Σαρφό, λόγω κτυπήματος στον Νταβόρ εκτός φάσης στο 40΄.

Μετά και τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου, που η ΑΕΛ ήταν κατά πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν και αρκετά σκληρό με αποτέλεσμα να έχουμε και πολλές κάρτες τόσο κίτρινες όσο και κόκκινες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακυρωθέν γκολ σωστά της ΑΕΛ από το VAR, ενώ στο 61΄είχαμε τη δεύτερη κόκκινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ζαχαρίου ανέτρεψε τον Μπάμπιτς. Ο διαιτητής έδωσε και το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Κροάτης που έκανε το 2-0. Πλέον έδειχνε ο αγώνας ότι είχε κριθεί αφού η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 2-0, απέναντι σε ένα αντίπαλο που έπαιζε με 9 ποδοσφαιριστές.

Στο 69΄πρώτη επαφή με τη μπάλα για τον Μαίντεβατς, που πέρασε τον τερματοφύλακα Καράδαη και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 3-0. Στο 78΄ο Παπαφώτης έχασε τεράστια ευκαιρία στο πλασέ που έκανε μετά την πάσα του Μάε, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει με τις άκρες των παπουτσιών του, ενώ έπεφτε στο έδαφος.

Όλα είχαν κριθεί πλέον στον αγώνα και πλέον γινόταν συντήρηση δυνάμεων από την ΑΕΛ στα τελευταία δέκα λεπτά, αφού τη νίκη την είχαν πάρει προ πολλού, ανέβηκαν στη βαθμολογία και μείωσαν στο -2 από την κορυφή.

Κίτρινες: Ριέρα / Σαμπίνια, Σωτηρίου, Ανδρέου

Κόκκινες: Σαρφό, Ζαχαρίου

ΑΕΛ Βοζίνια, Τεσέιρα, Ράσο, Κυριάκου, Σάντος, Νταβόρ(73΄Μαέ), Ριέρα(66΄Αντάμοβιτς), Παπαφώτης, Ντανίλο, Αβραάμ(66΄Γκαζαριάν) και Μπάμπιτς(66΄Μαίντεβατς).

Ολυμπιακός Καράδαης, Σαμπίνια (Ψάλτης 27′), Σάλι(67΄Γαρουφαλιάς), Μάντζης(67΄Γουστάβο), Μανρίκε, Ζαχαρίου, Σαρφό, Πεχλιβάνης, Ανδρέου(78΄Μίλετιτς), Σωτηρίου(67΄Κα) και Νάνι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy