Αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο

Τίθεται σε εφαρμογή το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου

Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού, εξέλιξη η οποία κρίνεται ως η απαρχή του τέλους της πανδημίας.

Όπως επισημαίνεται, η διαδικασία θα είναι μακρά, αφού, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, θα απαιτηθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον του 65% του πληθυσμού, με στόχο την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει από τους διαμένοντες στο Μέλαθρο Ευγηρίας Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο. Ο Υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου, εάν και εφόσον το επιθυμεί.

Το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Ιωάννου, είναι αυτή την στιγμή, το πιο αποτελεσματικό εφόδιο για αντιμετώπιση της πανδημίας, καλώντας για ακόμη μία φορά τον κόσμο να ανταποκριθεί.

Από πλευράς της η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει, τόνισε, ελπίδα.

Ο Κυριάκος Μικέλλης, επικεφαλής της Pfizer για Κύπρο και Μάλτα, ανέφερε ότι οι υπερεθνικές συνεργασίες της ΕΕ και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, δημιουργούν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα εμβολιαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy