Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο

Προσγειώθηκε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος που μετέφερε τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοιού.

Σε ανάρτηση στο twitter η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου κάνει λόγο για στιγμή συναισθηματικής φόρτισης καθώς μήνες μετά από σκληρή δουλειά η πρώτη παρτίδα είναι εδώ. Αναφέρει ότι χιλιάδες δόσεις παραλαμβάνονται σήμερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και αυτό είναι πράξη αλληλεγγύης και έμπρακτη ενότητα.

Εξάλλου σε ανάρτηση στον λογαριασμό των κυπριακών αεροδρομίων στο twitter αναφέρεται ότι “σήμερα ελπίζουμε ότι ξημέρωσε μία αλλιώτικη μέρα. Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αυτό σημαίνει πως από αύριο αρχίζει το τέλος της πανδημίας! Καλές γιορτές! “.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που έφτασε σήμερα, παραλήφθηκε από τον Υπουργό Υγείας και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία.

Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε διαμένοντες σε οίκο ευγηρίας (Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας) και σε ιατρό και νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός στον οίκο ευγηρίας θα γίνει στις 9 το πρωί και στις 11 το πρωί θα γίνει ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy