Δεν κλείνεi νωρίτερα τα σχολεία ο Προδρόμου, η απόφαση στον ΠτΔ!

Δεν τίθεται θέμα να κλείσουν ενωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, τόνισε ο υπουργός παιδείας Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ “από Μέρα σε Μέρα”, ξεκαθάρισε πως αυτό το οποίο ενδέχεται να συζητηθεί, είναι την τελευταία εβδομάδα πριν από τις σχολικές αργίες, τα μαθήματα να γίνουν εξ’ αποστάσεως.
Ο κύριος Προδρόμου διευκρίνισε ότι δεν εντοπίζεται έξαρση του ιού στα δημόσια σχολεία, και επεσήμανε αυξημένα κρούσματα καταγράφονται στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε εκ νέου προβληματισμό για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, κατά τις οποίες όπως ανέφερε, φαίνεται να μην τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση για οικονομική επιδότηση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να αγοράσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο υπουργός Παιδείας επικοινώνησε σήμερα(8/12) το πρωί στις 11:00 σε σύσκεψη όπου παρευρέθηκαν και άλλοι τρεις υπουργοί με τον ΠτΔ, στον οποίο ανέφερε ότι δεν θέλει να κλείσουν πιο γρήγορα τα σχολεία. Σύμφωνα με τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία κλεισίματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ δεν θεωρείται και απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο αφού η απόφαση εναπόκειται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ως γνωστόν θα έχει απόψε σύσκεψη με τους επιδημιολόγους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy