Στήνουν μπλόκα για να αποκόψουν Λεμεσό και Πάφο

Νέα δέσμη έκτακτων μέτρων για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, που θα έχουν ισχύ παγκύπρια, αλλά και επιπρόσθετων μέτρων για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα με ισχύ στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για την περίοδο από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου,  καθώς και απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών, εξαιρουμένων των μετακινήσεων εργαζομένων σε ουσιώδεις υπηρεσίες, μετακινήσεων για ιατρικό περιστατικό (με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού), μετακινήσεων για μεταφορά προσώπων από και προς τους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου και το Λιμάνι Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία ετοίμασε σχέδιο δράσης για να επιτηρήσει την εφαρμογή των νέων μέτρων. Συγκεκριμένα, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Λεμεσού και Πάφου έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για να καλύψουν όλες τις εισόδους και εξόδους των δύο πόλεων, καθώς και στους αυτοκινητόδρομους.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι θα στηθούν μπλόκα σε διάφορες περιοχές για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Για την κάλυψη των μπλόκων αυτών επιστρατεύονται δεκάδες αστυνομικοί, όχι μόνο από τις δύο επαρχίες, ενώ το έργο της Αστυνομίας θα συνδράμει και η Εθνική Φρουρά.

Την επιτήρηση των μέτρων θα εξηγήσει αναλυτικά η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy