Πανευρωπαϊκό lockdown επί τάπητος – Γαλλία-Γερμανία κάνουν την αρχή

Σενάρια ενός πανευρωπαϊκού lockdown θα εξετάσουν απόψε το βράδυ οι 27 ηγέτες της ΕΕ στην τηλεδιάσκεψη κορυφής με κύριο θέμα τον κορωνοϊό.

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη και έτσι αν και υπήρχε άτυπη συμφωνία μεταξύ των 27 ηγετών της ΕΕ να μην υπάρξει δεύτερη καραντίνα για οικονομικούς λόγους, η Γαλλία μπαίνει σε πανεθνικό lockdown μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, με ανοιχτά μόνο σχολεία, σουπερμάρκετ και φαρμακεία, ενώ η Γερμανία σε μίνι lockdown, με μέτρα όπως κλείσιμο καφέ και εστιατορίων και απαγόρευση συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από περισσότερα από δύο νοικοκυριά, ώστε να αναγκαστούν οι πολίτες να δημιουργήσουν τις λεγόμενες “φούσκες” (bubbles) και να περιοριστεί η μετάδοση.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται χώρες όπως το Βέλγιο, η Πολωνία και η Τσεχία που δοκιμάζονται από το νέο κύμα της πανδημίας.

Στόχος των μέτρων σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία είναι μεταξύ άλλων να περιοριστεί μέσα στο Νοέμβριο η εξάπλωση του κορονοϊού, ώστε να μην υποστεί συντριπτική ζημιά η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Και η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα, που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, ενισχύουν καλά στοχοθετημένα τεστ, διευκολύνουν την ανίχνευση επαφών, βελτιώνουν τις προετοιμασίες για εκστρατείες εμβολιασμού και διατηρούν την πρόσβαση σε βασικές προμήθειες, όπως εξοπλισμό εμβολιασμού, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία στην ενιαία αγορά όλων των εμπορευμάτων, και διευκολύνουν τα ασφαλή ταξίδια.

Με πληροφορίες από: News247

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy