Καραγιάννης: Στην άκρη του γκρεμού η Κύπρος – Στο τραπέζι νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Με  πολύ μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο με την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊου, ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του OMEGA ΑΙΧΜΕΣ.

Όπως μάλιστα επισήμανε πλέον η Κύπρος είναι στην άκρη του γκρεμού και αν τις επόμενες ημέρες συνεχίσουμε να καταγράφουμε ανάλογο αριθμό κρουσμάτων με αυτά των τελευταίων ημερών, τότε η ιχνηλάτηση θα είναι αδύνατη εκ των πραγμάτων.

Αναλυτικά ο κ. Καραγιάννης επισήμανε:

Πλέον δεν είμαστε στην περίοδο του εγκλεισμού και κατ’ επέκταση οι παραβιάσεις έφεραν τον ιό σε κάποια  στέκια με αποτέλεσμα ο ιός να μεταφερθεί πιο ραγδαία.

Δυστυχώς  αυτή τη φορά κάποιοι δεν θέλησαν να δηλώσουν όλες τις επαφές. Κάποιοι επίσης ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δεν  νοσήσαν και μετέδωσαν τον ιό εκεί που σύχναζαν.

Η πλειοψηφία αφορά νεαρά άτομα, αλλά τα δύο τρίτα έχουν συμπτώματα.

Δεν γνωρίζουμε αν εξασθενεί ο ιός στην πορεία του χρόνου.  Αυτό μόνο μέσω επιστημονικής παρατήρησης σε βάθος χρόνο μπορεί να παρατηρηθεί.

Πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Είμαστε στην άκρη του γκρεμού. Αν τις επόμενες μέρες έχουν το ίδιο ύψος κρουσμάτων δεν θα καταφέρουν να ιχνηλατήσουν όλες τις επαφές.

Δυστυχώς ούτε στον εργασιακό χώρο ούτε στην οικογένεια εφαρμόζονται τα μέτρα. Τα μέτρα αυτοπροστασίας  πατάχθηκαν από το παράθυρο.

Για ενδεχόμενο lockdown

Αυτό δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Μπήκαν ιδέες κάτω και έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με τα σενάρια. Αύριο ο πρόεδρος θα ζητήσει ανασκόπηση της εικόνας.  Ένα από τα μέτρα που θα μπορούσε να ληφθεί είναι απαγόρευση της κυκλοφορίας κάποιες ώρες..

Δείτε τα όσα είπε στις ΑΙΧΜΕΣ ο κ. Καραγιάννης:

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy