Ραγδαία αύξηση άλλα 21 κρούσματα, σύνολο 83

Ακόμη 21 περιστατικά εντοπίστηκαν απόψε(13/10) από το Υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός για σήμερα ανέρχεται στα 83.

62 τα σημερινά (13/10) κρούσματα στην Κύπρο

Τα νέα 21 περιστατικά διερευνούνται και τα στοιχεία τους θα δοθούν αύριο από το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα το απόγευμα είχαν ανακοινώθει 62 περιστατικά από σύνολο 3,645 εργαστηριακών διαγνώσεων. Ένας αριθμός άκρως ανησυχητικός όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, καθώς έσπασε το ρεκόρ κρουσμάτων που εντοπίστηκαν την πρώτη Απριλίου στην Κύπρο και τα οποία ανέρχονταν σε 58.

«Ο κίνδυνος για εκτροχιασμό της κατάστασης είναι ορατός και εάν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα αποστασιοποίησης και στα σχετικά πρωτόκολλα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ο κίνδυνος πλήρους ανατροπής των προσπαθειών μας θα είναι γεγονός», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο σημειώνει ότι, οι αλυσίδες μετάδοσης που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων που προστίθενται στις αλυσίδες που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύουν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται επαρκώς με αποτέλεσμα να διασπείρεται επικίνδυνα ο κορωνοϊός σε χώρους εργασίας, εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χώρους εστίασης και κυρίως χώρους στους οποίους συχνάζουν νεαρά άτομα.

Επίσης, παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ατόμων που υποβάλλονται σε εξέταση επειδή παρουσιάζουν συμπτώματα. Αυτό μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού η αύξηση των συμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού δείχνει ότι το ενδεχόμενο αύξησης των ατόμων που θα χρειαστούν νοσηλεία στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα, είναι επίσης πολύ μεγάλο.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο υπενθυμίζει  ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε τρεις θανάτους ασθενών σε διάστημα τεσσάρων ημερών, γεγονός επίσης ανησυχητικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy