Αλλάζει το ωράριο στα Λύκεια για 15 μέρες, πρόβλημα τα λεωφορεία

Την έντονη ανησυχία τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και του Υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, με αποτέλεσμα να ψάχνουν λύσεις για την μη εξάπλωση του ιού εντός των σχολικών μονάδων. Μέτα από διαβουλεύσεις, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε όπως διαφοροποιηθεί το ωράριο λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών εντός των σχολικών λεωφορείων. 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε όπως διαφοροποιηθεί το ωράριο των Λυκείων σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο από την ερχόμενη Δευτέρα.
«Το μάθημα στα Γυμνάσια θα ξεκινά κανονικά στις 7:30 και θα τελειώνει στις 1:35 ενώ στα Λύκεια το κουδούνι θα χτυπά στις 8:45 και οι μαθητές θα σχολάζουν στις 2:50».
Ο κ. Πολυβίου τόνισε πως αυτό το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή την Δευτέρα και θα έχει διάρκεια δεκαπέντε ημέρες και το Υπουργείο Παιδείας προέβη στη λήψη του μέτρου έπειτα από συστάσεις του Υπουργείου Υγείας. Στόχος τους, υπέδειξε ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, εντός των σχολικών μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις και για σχολεία σε άλλες επαρχίες. Εξάλλου, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από προβληματισμό των ειδικών για τη μη τήρηση των μέτρων εντός των σχολικών λεωφορείων.
Yπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης και των συνδέσμων γονέων Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

reporter.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy