Μίλησε για όλα ο Κέρκεζ!

Για όλα όσα αφορούν την ΑΕΛ μίλησε σήμερα(6/10) στον Super Sport fm 104.0 o προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ.

Πως είναι τα πράγματα στην ΑΕΛ μετά την ήττα από την Ομόνοια; «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χθες αλλά όλοι έχουμε ακόμα στο μυαλό το ματς με την Ομόνοια. Πρέπει να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Αυτά που κάναμε καλά να τα κρατήσουμε και αυτά που δεν κάναμε καλά να τα διορθώσουμε»

Μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ είχε καλή παρουσία η ΑΕΛ, θα μπορούσε να ισοφάριζε με το δοκάρι αλλά ήταν βαρύ το 3-0: «Στο τέλος μετρά το αποτέλεσμα. Έπρεπε να σκοράρουμε. Όταν έχεις ευκαιρίες σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας πρέπει να κάνεις την μισή ευκαιρία γκολ. Το είπε και ο κ. Μπέργκ ότι δεν ήταν για 3-0 αλλά το αποτέλεσμα μετρά και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και να μάθουμε από αυτό το ματς».

Πόσο θα βοηθήσει η διακοπή στην ΑΕΛ; «Σίγουρα είναι καλή η διακοπή καθώς θα επιστρέψουν κάποιοι παίκτες και θα έχω περισσότερες επιλογές. Έχουμε καλό ρόστερ, έχουμε απουσίες αλλά τους θέλει ένας προπονητής όλους έτοιμους. Δεν θα κλαίω επειδή έχω κάποιους παίκτες έξω. Ποδόσφαιρο παίζουμε, όχι μπαλέτο. Όταν έρθουν όλοι θα είναι καλό και για την ομάδα και για εμένα».

Το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από το περσινό; «Εγώ είμαι τρία χρόνια στην ΑΕΛ και λέω ναι γιατί είμαστε γεμάτοι».

Η ΑΕΛ δεν κέρδισε ντέρμπι, το συζητά ο κόσμος, τι απαντάτε; «Δεν παίζουμε μόνοι μας, στα ντέρμπι είναι πιο δύσκολο. Και στην πρώτη χρονιά μου δεν κερδίσαμε πολλά ντέρμπι αλλά πήραμε το Κύπελλο και βγήκαμε Ευρώπη. Εγώ θέλω να κερδίζω όλα τα ματς. Μπορεί κάποιες ομάδες να είναι καλύτερες από κάποιες άλλες. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλό και για τα επόμενα χρόνια για να μπορεί να πάρει η ομάδα και ντέρμπι. Ακόμα είμαστε στην αρχή, στο τέλος θα μετρήσουμε πόσα ντέρμπι κερδίσαμε».

Για το γεγονός ότι οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ; Παίζουν ρόλο οι προϋπολογισμοί; «Εγώ το έλεγα από τότε που άρχισα την καριέρα μου αυτό, παίζει ρόλο. Κάποιες φορές πρέπει να βλέπουμε λογικά κάποια πράγματα. Πέρσι θέλαμε να φέρουμε τον Μποτεάκ, τον είχαμε στα υπόψην μας και δεν μπορούσαμε. Δεν φταίει κάποιος. Δεν είναι εύκολο να βάζει κάποιος πάντα μόνος από την τσέπη του. Φέραμε παίκτες καλούς, δεν κάναμε πολλά λάθη ακόμα και με μικρά μπάτζετ. Και ο πρόεδρος και εγώ και ο Θεόδωρος κάναμε καλές μεταγραφές. Εμείς προσπαθούμε καλούς παίκτες με τα λεφτά που έχουμε. Είμαι ευχαριστημένος από το ρόστερ μας και θα κάνουμε καλά πράγματα».

Τι περιμένετε από την ομάδα σας; «Πρέπει να είμαστε κοντά στις θέσεις της Ευρώπης, να κερδίσουμε ομάδες που πρέπει να τις κερδίσουμε και αν είμαστε εκεί κοντά ποτέ δεν ξέρεις».

Ξεχωρίσατε κάποια ομάδα; «Ακόμα δεν υπάρχει ομάδα που μπορούμε να πούμε ότι ξεχώρισε. Ακόμα δεν είναι σταθερές. Με τον κορωνοίό μπορεί να είναι κάποιες ομάδες πιο πίσω. Είναι δύσκολο να μην κάνεις προπονήσεις για δύο εβδομάδες. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς και να μην περάσει κανείς άλλος αυτά που πέρασε η Νέα Σαλαμίνα και ο Εθνικός».

Ο κόσμος λέει ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες στο κέντρο και όχι τόσοι στα άκρα και στην επίθεση: «Έχουμε τέσσερις ακραίους. Περιμένουμε και τον Τόρες και τον Γκαζαριάν. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα από κάποιους όπως τον Γκαζαριάν. Θέλει και τύχη. Όταν το φέραμε κανείς δεν θα είχε παράπονο. Τον πιστεύω, τον πιστεύουν όλοι και θα τον βοηθήσουμε. Περιμένουμε και τον Τότες, τον Αβραάμ, τον Μηνά. Όταν φέραμε τον Ντανίλο ξέραμε ότι θα βοηθήσει και στα άκρα».

Ο Χάρης Κυριάκου έπαιξε παντού: «Κάθε προπονητής θέλει αυτό τον παίκτη. Μπράβο του, να συνεχίσει έτσι και είμαι ευχαριστημένος που πήγε ξανά στην Εθνική».

Τι έγινε με τον Γερολέμου; «Ο Γερολέμου έπαιξε πέρσι πολύ, τους έδωσα πολλά παιχνίδια. Τον έχω σαν τον γιό μου. Τον ήθελα για βασικό αλλά από την πρώτη μέρα ήθελε να φύγει. Θέλει να πάει εξωτερικό να αλλάξει παραστάσεις. Έχει πίεση μεγάλη στην Κύπρο. Ήθελε να πάει να δει άλλες κουλτούρες και του είπα θα σε βοηθήσω αν μπορώ. Κάποιοι λένε ότι δεν τον θέλω εγώ να παίζει. Εγώ τον ανέβασα, ήταν μαζί μου στην U19. Είναι καλό γι’ αυτόν που πήγε στο εξωτερικό. Η ΑΕΛ τον θέλει αλλά αν θέλει κάποιος να φύγει δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι καλός παιδί, καλός παίκτης. Μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική αλλά έπεσε μεγάλη πίεση πάνω του και δεν είναι εύκολο για έναν 19χρονο».

Για τον κόσμο της ΑΕΛ; «Όταν ήμουν παίκτης το ένιωσα και ξέρω πως μπορούν οι ΑΕΛίστες να βοηθήσουν. Μου λείπει αυτό τα τελευταία τρία χρόνια. Δύσκολο να αλλάξει αυτό».

Τα βρίσκετε με τον κ. Σοφοκλέους; «Για να είμαι τρία χρόνια στην ομάδα σίγουρα τα βρίσκουμε. Θέλω να τον ευχαριστήσω, μου έδωσε την ευκαιρία. Θέλει η ομάδα να παίζει καλά. Ποιος πρόεδρος δεν θέλει να παίζει καλά η ομάδα του»;.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy