Αλλαγές από την 1η Οκτωβρίου σε ποινές και ραντάρ

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στους Κυπριακούς δρόμους με την Αστυνομία να σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους παραβάτες οδηγούς , με το  Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας να εγκρίνει την  εισήγηση του Τμήματος Τροχαίας για  μείωση της ανοχής για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

  • Για όριο μέχρι τα 30 χιλιόμετρα η ανοχή θα είναι μέχρι τα 35 χιλιόμετρα . Από τα 36 και άνω οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.
  • Για όριο 50 χιλιομέτρων και άνω η ανοχή θα είναι μέχρι τα 57 χιλιόμετρα
  • Για όριο 65 χιλιόμετρα,  η ανοχή θα είναι μέχρι τα 73 χιλιόμετρα

Παράλληλα από την πρώτη Οκτωβρίου αυξάνονται και τα τσουχτερά πρόστιμα., τόσο  για το όριο ταχύτητας όσο και για τις άλλες παραβάσεις, που είναι η κύρια αιτία πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Συγκριμένα από την πρώτη του μήνα  το ποσό που υπολογίζεται για κάθε χιλιόμετρο υπέρβασης του ορίου ταχύτητας καθορίζεται σε €1, ανά χιλιόμετρα,  για παράβαση μέχρι 30% του επιτρεπτού ορίου ταχύτητας, σε €2 για παράβαση από 31% μέχρι 50% του εν λόγω ορίου και €3 για παράβαση από 51% μέχρι 75% του εν λόγω ορίου.

Για οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης και για το αδίκημα της οδήγησης χωρίς ελεύθερα στα €150 και διπλασιασμός του ποσού αυτού σε περίπτωση επανάληψης των ίδιων αδικημάτων εντός τριών ετών. Το προσπέρασμα σε διάβαση πεζών επισύρει εξώδικο πρόστιμο €200, ενώ , το εξώδικο πρόστιμο για το αδίκημα της στάθμευσης σε χώρους για αναπήρους καθορίστηκε στα €300.

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy