Έρχονται δύο νέα σχέδια για ανέργους από το Υπ. Εργασίας

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο ενώπιον της βουλής, για παράταση και επέκταση των εξουσιών της Υπουργού εργασίας να εκδίδει αποφάσεις σε σχέση με τη στήριξη των εργαζομένων. Με το νομοσχέδιο η εξουσία της Υπουργού για έκδοση σχετικών διαταγμάτων παρατείνεται μέχρι το Μάρτιο του 2021 ενώ, επεκτείνεται ώστε η Υπουργός να έχει το δικαίωμα να προβεί σε διαφοροποίηση άρθρων του περί κοινωνικών ασφαλίσεων νόμου.

Από εβδομάδας, κατατίθενται στο Υπουργικό Συμβούλιο τα δυο νέα ειδικά σχέδια για ανέργους που εξήγγειλε η Υπουργός Εργασίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για σχέδια που αφορούν επιδότηση μισθολογικού κόστους, που υπερβαίνει και το 75%, για πρόσληψη ανέργων, αλλά  και σχέδια που θα αφορούν κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας και υγείας και ψηφιακών γνώσεων, όπου θα επιδοτείται το 25% του μισθολογικού κόστους μιας μικρής επιχείρησης.

Στόχος είναι να καλυφθούν περίπου 2.000 επιχειρήσεις με κατάρτιση σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά θέματα, των ψηφιακών γνώσεων και θεμάτων ασφάλειας και υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Αιμιλιανίδου έκανε ξεκάθαρο πως δεν θα γίνουν δεχτές μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται από εργοδότες σε σχέση με μειώσεις μισθών και ωρών εργασίας που δεν γίνονται σε θεσμοθετημένο πλαίσιο.

omegalive.con

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy