Τα προφίλ των Λεχ Πόζναν και Χάμαρμπι

Το νικητή του ζευγαριού Χάμαρμπι (Σουηδίας) Vs Λεχ Πόζναν (Πολωνίας) θα αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας στον Γ΄ προκριματικό του Europa League, εφόσον αποκλείσει τον ΟΦΗ.

 

Τα προφίλ των δύο ομάδων:

Λεχ Πόζναν

Ιδρύθηκε το 1922 και χρησιμοποιεί ως έδρα το Στάδιο Πόζναν, χωρητικότητας 41.609 θεατών. Στο παλμαρέ της έχει 7 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Πολωνίας.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 2η θέση και άρχισε τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη από τον πρώτο προκριματικό, όπου και απέκλεισε με εντός έδρας νίκη 3-0 την Βαλμιέρα Λετονίας. Το πρωτάθλημα στην Πολωνία για την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Λεχ Πόζναν να έχει δώσει ήδη δύο παιχνίδια, με απολογισμό μια ισοπαλία και μια ήττα.

Προπονητής της Πολωνικής ομάδας είναι ο Ντάριους Ζούραβ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία το Καλοκαίρι του 2018, επιλογή του Κάρολ Λιμτσακ, προέδρου της Λεχ Πόζναν, εκεί όπου βρίσκεται από το 2006. Στα αξιοσημείωτα για την Πολωνική ομάδα, είναι το πέρασμα του Ρόμπερ Λεβαντόφσκι για μια διετία, 2008-10, όπου σε 58 εμφανίσεις πέτυχε 32 γκολ.

Χάμαρμπι

Ιδρυμένη το 1915 και αγωνίζεται στο «Tele2 Arena» του Γιοχάνεσοβ της Στοκχόλμη, χωρητικότητας 45.000 θέσεων. Η ομάδα κέρδισε το πρώτο και μοναδικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σουηδίας το 2001.

Το πρωτάθλημα της Σουηδίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων με τις καιρικές συνθήκες, με την Χάμαρμπι να βρίσκεται στην 7η θέση μετά από 18 αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον πρώτο προκριματικό γύρο, εκεί που άφησε εκτός την Πούσκας Ουγγαρίας, με εντός έδρας νίκη 3-0.

Ο προπονητής της Σουηδικής ομάδας είναι ο Στέφαν Μπίλμπορν, από το 2018, ενώ ο πρόεδρος της Χάμαρμπι είναι ο Ρίτσαρν Βον Ίκσουλ. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο συνιδιοκτήτης του Ίσκουλ είναι… ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2019 αγόρασε το 50% της Χάμαρμπι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy