Τελικώς… πότε; Ή μήπως ποτέ;

Ο «στοιχειωμένος» τελικός Κυπέλλου αναβλήθηκε εκ νέου και αναζητείται ημερομηνία διεξαγωγής. Διαβάστε τα δεδομένα.

Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό δεν θα διεξαχθεί ούτε την Κυριακή 30 Αυγούστου. Η νέα αναβολή της αναμέτρησης, αυτή τη φορά λόγω κρούσματος κορωνοϊού του Μάξι Λοβέρα των «ερυθρόλευκων», συνεχίζει το αλαλούμ γύρω από την αναμέτρηση.

Η ΕΠΟ πιθανότατα τη Δευτέρα θα κληθεί να αποφασίσει και να ορίσει νέα ημερομηνία. Περίπτωση ματαίωσης του αγώνα δεν υπάρχει και αυτός θα διεξαχθεί, όπως και να έχει, αλλά άγνωστο είναι πότε, το πού, ακόμη και το πώς.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την ομοσπονδία να ορίζει τον τελικό Κυπέλλου στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου (Σάββατο ή Κυριακή) μεταθέτοντας τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα, για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο τελικός, καθώς την Πέμπτη 3 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένα τα πρώτα παιχνίδια της Εθνικής για το Nations League, με Σλοβενία και Κόσοβο εκτός έδρας. Αργότερα επίσης δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αφού θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει η Super League, το Κύπελλο και θα υπάρχουν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων.

Όσο για την έδρα; Το ΟΑΚΑ αποκλείεται από την εξίσωση, καθώς το γήπεδο κλείνει από βδομάδα για να γίνουν εργασίες επισκευής του χλοοτάπητα. Ακούγονται ως εναλλακτικές λύσεις η Ριζούπολη και το Περιστέρι, που έχουν αγωνιστικό χώρο σε καλή κατάσταση.

Ένα μείζον ερώτημα είναι αν ο τελικός θα διεξαχθεί με τα ανανεωμένα ρόστερ των ομάδων. Δηλαδή αν θα υπολογίζονται τα νέα αποκτήματά τους (ή οι δανεικοί που επέστρεψαν) ή θα υπολογίζονται μόνο όσοι ήταν στο ρόστερ της περασμένης σεζόν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η ΕΠΟ, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, από τη στιγμή που θα έχει μπει Σεπτέμβρης, να γίνουν τα ματς με τις νέες συνθέσεις των ομάδων.

Ίδωμεν… Ούτως ή άλλως, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματά να βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει. Συνήθως δυσάρεστα…

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy