Ψάχνουν το λάθος με τα 30 κρούσματα

Για το λάθος με τα 30 θετικά κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, Καρολίνα Στυλιανού. 
Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση του μεγάλου ατού αριθμού κρουσμάτων και μάλιστα από μια πτήση, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας κινητοποιήθηκε άμεσα και αφού έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι αυτά τα άτομα θα έπρεπε να αυτοπεριοριστούν, άρχισε παράλληλα και η διερεύνηση.
Τα άτομα αυτά, σημείωσε, είχαν ιστορικό βάσει του οποίου δυνητικά δεν θα έπρεπε να ήταν θετικά στον ιό. Ένα εργαστήριο το οποίο ελέγχει δείγματα μολυσματικά, δυνητικά μπορεί να υπάρξει το φαινόμενο της επιμόλυνσης των δειγμάτων, σημείωσε.
Όπως είπε έγιναν καινούριες δειγματοληψίες και την πρώτη μέρα εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα από τα 30, ενώ τη επόμενη μέρα εντοπίστηκε και δεύτερο δυνητικά θετικό κρούσμα που θα ανακοινωθεί σήμερα.
Σημείωσε πως ξεκίνησε έρευνα για το τι πήγε λάθος στο εργαστήριο.
«Θα δούμε βήμα προς βήμα την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για να εντοπίσουμε σε πιο στάδιο έγινε η αστοχία», είπε.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy