Θεόδωρος Ανδρονίκου: “Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου, κέρδισα εμπειρίες, φίλους…”

Σε ηλικία μόλις 19χρονών έχει ήδη αρκετές εμπειρίες στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έφυγε στο εξωτερικό δύο φορές και πλέον βρίσκεται στην Κύπρο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να δει αν μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Ανδρονίκου, ποδοσφαιριστή της Καρμιώτισσας που θα αγωνίζεται φέτος δανεικός στην ομάδα του Κούρη Ερήμης. Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 2001 και αφού πέρασε από διάφορες θέσεις, ακόμα και τερματοφύλακας κατέληξε να αγωνίζεται ως 8-10, επιτελικός μέσος και πίσω από τον επιθετικό κορυφής.

Η ιστοσελίδα μας συνάντησε τον Θεόδωρο και μίλησε μαζί του για τις εμπειρίες αλλά και για τους στόχους του. 

Πάμε να δούμε τι μας ανέφερε…

Θεόδωρε σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Από την ηλικία των 5 χρόνων ήμουν στην Ακαδημία του Μιλένκο Σπόλιαριτς. Εκεί παρέμεινα μέχρι και τα 12 μου χρόνια όπου μετακόμισα στην Καρμιώτισσα. Τη σεζόν 2014-2015 η Ακαδημία της Καρμιώτισσας είχε κάνει συνεργασία με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και επιλέγηκα να πάω εκεί. Σε ηλικία 15 χρόνων ήμουν στη Θεσσαλονίκη όπου αγωνίστηκα εκεί για δύο χρόνια με την ομάδα U17 και θυμάμαι ότι χάσαμε το πρωτάθλημα στον τελικό. Τη σεζόν 2017-2018 επέστρεψα στην Καρμιώτισσα όπου αγωνίστηκα στην πρώτη ομάδα, ενώ τις αμέσως επόμενες ποδοσφαιρικές σεζόν ήμουν στην Κροατία και στην ομάδα της Όσιγιεκ.

Μεγάλο βήμα να πας στην Κροατία, μακριά από την οικογένεια σου και γενικά από τον τρόπο ζωής σου στην Κύπρο. Τι έγινε και πήρες τη μεγάλη αυτή απόφαση;

Ήμουν τότε με την Εθνική Παίδων U17 που αγωνιζόταν στον Elite round του EURO και αφού ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις μας όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο πήρα ένα μήνυμα από κάποιο μάνατζερ που μου ανέφερε για δύο ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα. Η μία ομάδα ήταν από τη Σλοβακία με την οποία δεν ήρθαμε σε συμφωνία, ενώ η δεύτερη ήταν η Όσιγιεκ στην Κροατία. Αφού πήγα και είδα τις συνθήκες αποφάσισα και συμφώνησα με την Οσιγιεκ.

Ποιες ήταν οι εμπειρίες σου από Κροατία;

Είχα πολύ καλές εμπειρίες και ενώ στην αρχή είχα υπογράψει συμβόλαιο και ξεκίνησε με την ομάδα U23 της Όσιγιεκ στη συνέχεια με ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός και όταν επανήλθα ήμουν στην ομάδα Νέων U19. Το δεύτερο μου χρόνο και πάλι έπαιξα στη U23, είχα πάνω από δέκα συμμετοχές αλλά αγωνιζόμουν με την ομάδα Νέων. Αρκετά καλές οι συνθήκες αλλά και το επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω ένα τουρνουά όπου χάσαμε στα ημιτελικά από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και ένα φιλικό με τη Μάντσιεστερ Σίτι.

Γιατί αποφάσισες να επιστρέψεις;

Το πρώτο χρόνο στην Κροατία έκανα και σχολείο, όμως στον δεύτερο δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω. Το σχολείο και το απολυτήριο ήταν ο βασικό λόγος επιστροφής μου στην Κύπρο και φέτος θα τα συνδυάσω. Είχα πρόταση για ανανέωση αλλά προτίμησα να επιστρέψω και να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Έχω υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Καρμιώτισσα.

Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην Εθνική;

Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με το Εθνόσημο στο στήθος. Έπαιξα στις μικρές Εθνικές παίδων U15 και U17, αλλά και στην Εθνική Νέων U19. Με τις Εθνικές ομάδες έχεις περισσότερες ευκαιρίες να σε δουν και να έρθει κάτι που να αλλάξει την καριέρα σου. Βέβαια μεγάλος στόχος είναι η Εθνική Ανδρών, όταν και αν έρθει αυτή η στιγμή.

Και τώρα Θεόδωρε νέα πρόκληση στον Κούρη Ερήμης.

Ναι αφού μίλησα με τον προπονητή μου στην Καρμιώτισσα μου ανέφερε ότι ήταν δύσκολο να πάρω τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα και μετά το ενδιαφέρον που έδειξε η ομάδα του Κούρη αποφάσισα να παίξω εκεί.

Συνδυάζονται οι προσωπικοί σου στόχοι με αυτούς της νέας σου ομάδας;

Βέβαια, θα προσπαθήσω να πάρω χρόνο συμμετοχής, να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και να βοηθήσω όσο το δυνατό να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και με σκληρή δουλειά να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να κατακτήσει η ομάδα του Κούρη τους στόχους της.

Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;

Να δουλέψω σκληρά μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες και στα επόμενα ένα με δύο χρόνια να δω αν μπορώ να συνεχίσω σε επαγγελματικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο της Κύπρου ή αν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο. Εννοείται ότι φέτος θα τελειώσω και το σχολείο και αναλόγως θα πράξω για το μέλλον μου.

Ποια ήταν η χειρότερη και η καλύτερη σου στιγμή στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική σου καριέρα;

Ξεκινώντας από τη χειρότερη θα έλεγα η στιγμή που ο διαιτητής σε αγώνα με την Εθνική U17 στο EURO δεν μας έδωσε πέναλτι σε καταφανέστατο χέρι και τελικά δεν πήραμε τη νίκη αφού ήρθαμε ισοπαλία με Σουηδία 1-1 και δεν προκριθήκαμε.

Ως η καλύτερη η στιγμή που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με την Όσιγιεκ στην Κροατία.

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το ίνδαλμα σου και ποια ομάδα του εξωτερικού υποστηρίζεις;

Μου άρεσε πολύ ο Κακά, ενώ ομάδα που συμπαθώ περισσότερο η Μπαρτελόνα.

Θεόδωρε κλείνοντας τη κουβέντα μας, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νεαρά παιδιά που ξεκινούν το ποδόσφαιρο με όνειρα για μια μεγάλη καριέρα;

Καταρχήν να μην σταματούν να προσπαθούν, να δουλεύουν σκληρά για να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους, αλλά να μην αφήνουν πίσω το σχολείο και τη μόρφωση τους. Δεν θα γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές και δεν υπάρχει χώρος για όλους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Προσωπικά δεν μετάνιωσα για τις επιλογές μου κέρδισα εμπειρίες, έκαναν αρκετούς φίλους και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Να αρπάζουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν και να προχωρούν πάντα με μυαλό.

Θεόδωρε σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και κάθε επιτυχία σε ότι κάνεις τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην προσωπική σου ζωή.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy