Γαλλικά μαχητικά στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου

Γαλλική παρουσία από σήμερα στην Κύπρο, η οποία αν και δεν σχετίζεται με τις νέες τουρκικές προκλήσεις, αποκτά ιδιαίτερh σημασία χρονικά.

Δύο μαχητικά Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε προσωπικό έφτασαν νωρίς το απόγευμα στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, και αποτελούν την πρώτη πράξη της συμφωνίας συνεργασίας που Μακρόν-Αναστασιάδης πρόσφατα συζήτησαν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του OMEGA, τα Rafale για τις επόμενες 3 μέρες θα πραγματοποιούν διερευνητικές πτήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ το προσωπικό αναμένεται να προχωρήσει σε επιθεώρηση της αεροπορικής βάσης στο πλαίσιο των επαφών για πιθανή χρήση της Ανδρέας Παπανδρέου από μαχητικά της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Αρμόδια πηγή υπέδειξε στο OMEGA πως η σημερινή μέρα, είναι αποτελεί προπομπό σειράς  κοινών δράσεων Λευκωσίας-Παρισιού, και πως σύντομα θα υπάρξουν και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Οι αφίξεις των μαχητικών ήταν μεν προγραμματισμένες, ωστόσο η παρουσία τους τη δεδομένη χρονική στιγμή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψιν και τη δήλωση του Γάλλου προέδρου πως δεν πρέπει να αφεθεί ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία. Πάντως, οι υπουργοί άμυνας Κύπρου-Γαλλίας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω τα της διμερούς αμυντικής συνεργασίας στις Βερολίνο στις 26 Αυγούστου στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου υπουργών άμυνας των 27.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy