Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε εξωτερική παρέμβαση

Ο Λίβανος μετρά τις πληγές του μετά την καταστροφική έκρηξη που έπληξε στις 4 Αυγούστου το λιμάνι της πρωτεύουσας και η οποία είχε ως αποτέλεσμα -πέραν από τις σημαντικές ζημιές- εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, το συμβάν προκλήθηκε από την έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου που ήταν ακατάλληλα αποθηκευμένοι σε μία από τις αποθήκες του λιμανιού της Βηρυτού.

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun ωστόσο δεν απέκλεισε σε δηλώσεις του σήμερα, την πιθανότητα ξένης παρέμβασης που να επέφερε την καταστροφική έκρηξη στην λιβανική πρωτεύουσα, λέγοντας μάλιστα ότι οι ερευνητές ερευνούν το σενάριο εάν ένας πύραυλος ή μία βόμβα θα μπορούσε έχει χρησιμοποιηθεί στο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Aoun που εξέδωσε το γραφείο του, η έρευνα για την καταστροφική έκρηξη χωρίζεται σε τρία στάδια.

Πρώτον, ερευνάται το πώς εισήλθε και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό, δεύτερον ερευνάται κατά πόσον η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατυχήματος και τρίτον ερευνάται η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, που να την προκάλεσε.

Πηγή: Sputnik

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy