“Καμπανάκι” κινδύνου για Λεμεσό-Ανακοινώσεις μέτρων από Υπ.Υγείας

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες αρχές, μετά την χθεσινή ανακοίνωση 10 νέων κρουσμάτων στην χώρα μας από τα οποία τα οκτώ αφορούν την Λεμεσό.

Η ανακοίνωση των έξι κρουσμάτων που προέκυψαν από το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων και την διεκπεραίωση των πρώτων 280 εργαστηριακών διαγνώσεων που λήφθηκαν από πολίτες της πόλης, μεγάλωσε την ανησυχία με τον υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δείξουν σοβαρότητα, αφού τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Για τα πιο πάνω ενημερώθηκε από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ο Αρχηγός της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε όπως εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι σε υποστατικά και επιχειρήσεις με την Αστυνομία να πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρησης ελέγχου πραγματοποίησε σε πολυσύχναστες περιοχές της Λεμεσού, ενώ τις προσπάθειες να ενίσχυσαν δυνάμεις από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, με τους ελέγχους να επικεντρώνονται σε εστιατόρια, καφετέριες, υποστατικά και άλλα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται πως σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα, για αποτροπή πιθανής έξαρσης,  τα οποία ήδη έχει συζητήσει με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου.

Πάντως μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Νικολόπουλος, είπε πως δεν γνωρίζει ποιες είναι τελικές αποφάσεις.

«Ίσως κάποια από αυτά που συζητήσαμε. Όπως οι εποπτικοί μηχανισμοί, ίσως κάποια μέτρα προστασίας όπως η μάσκα. Συζητείται η υποχρεωτική  χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους. Υπήρχε η σύσταση από πριν, ωστόσο φαίνεται ότι δεν γινόταν η χρήση για αυτό υπάρχει περίπτωση να γίνει υποχρεωτική», είπε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy