Βωνιάτης για υποχρεωτικό εμβόλιο:Θα ανταποκριθούν οι Κύπριοι, δεν θα χρειαστεί

Μέσω Twitter τοποθετήθηκε ο επιδημιολόγος δρ. Μιχάλης Βωνιάτης αναφορικά με το θέμα του υποχρεωτικού ή μη εμβολιασμού για το εμβόλιο κατά του COVID19. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε χθες στο SigmaLive ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αναλυτικά ο δρ. Βωνιάτης ανέφερε, «Στην Κύπρο μέχρι σήμερα κανένας εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και όμως στους παιδικούς εμβολιασμούς το ποσοστό κάλυψης ξεπερνά το 95%. Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του SARS-Cov 2 ακόμη δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό δείκτη προστασίας του ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε τι ποσοστό του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιασθεί για να πετύχουμε ανοσία αγέλης.

Αν για παράδειγμα έχει δείκτη προστασίας 90% τότε με εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού μπορούμε να πετύχουμε ανοσία αγέλης. Αν όμως ο δείκτης προστασίας είναι 60% τότε θα πρέπει. να εμβολιασθεί ολόκληρος ο πληθυσμός.

Επομένως είναι νωρίς να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό και πάλι αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς επιβολή αλλά αφού εξηγηθούν τα δεδομένα στον Κύπριο πολίτη. Προσωπικά δεν πιστεύω πως χρειάζεται να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Πιστεύω πως ο μέσος Κύπριος/α θα ανταποκριθούν ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν. Όλοι μας θέλουμε το καλό των συνανθρώπων μας και θα συνεργαστούμε για αυτό το σκοπό: την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Εύχομαι να έχουμε σύντομα ένα αποτελεσματικό & ασφαλές εμβόλιο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy