Καταπλακώθηκε από 1.5 τόνο ξυλείας ο 65χρονος – Οι πρώτες ενδείξεις(video)

Ο άτυχος Λουκάς καταπλακώθηκε από 1.5 τόνο ξυλείας όταν στην προσπάθειά του να εκφορτώσει σωστά δεσμίδες ξυλείας οι δυο που ήταν με ιδιαίτερο τρόπο τοποθετημένες εντός του εμπορευματοκιβωτίου έπεσαν και τον καταπλάκωσαν.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Λεμεσού ο οποίος έκανε δηλώσεις από την σκηνή εντός του εμπορευματοκιβωτίου που ήρθε από Ρωσία στην Κύπρο, υπήρχαν συνολικά 21 δεσμίδες ξυλείας.

Σύμφωνα με τον Κύπρο Κύπρου λοιπόν, προκαταρκτικά το εργατικό έγινε για δυο λόγους:

– Ο τρόπος που στοιβάχτηκαν οι τρεις δεσμίδες
– Δεν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος

«Στην πραγματικότητα υπήρχαν 21 δεσμίδες από πλάκες. Οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία όρθια επίσης στο πλάι του εμπορευματοκιβωτίου. Έπεσαν οι δύο από τις τρεις που ήταν στο βάθος σε όρθια θέση», είπε ο κ.Κύπρου.

«Τονίζω ότι τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είναι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση. Όχι μόνο ξυλεία αλλά και μάρμαρα γρανίτες, γυαλιά και δυστυχώς αυτά που εξετάζουμε τα περισσότερα είναι σοβαρά ή και θανατηφόρα. Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι να εκτιμούν ορθά τον κίνδυνο ανατροπής και πτώσης αυτών των υλικών και να αποφασίζεται η μέθοδος εργασίας εκ των προτέρων λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον κίνδυνο», συμπλήρωσε.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy