Oι Ούγγροι απειλούν με φυλάκιση τους σταρ της Formula 1

Tην επόμενη εβδομάδα θα γίνει στην Ουγγαρία ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 και όποιο μέλος των ομάδων παραβιάσει τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση!

Το Γκραν Πρι Στυρίας μόλις ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των Mercedes που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, όμως η Formula 1 δεν παίρνει ανάσα και μετακομίζει στην Ουγγαρία όπου θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο τρίτος αγώνας του εφετινού πρωταθλήματος. Η κυβέρνηση Όρμπαν είναι γνωστή για τις ακραίες θέσεις της σε διάφορα κοινωνικά θέματα και εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η πανδημία του κορονοϊού, όπου η παραβίαση των υγειονομικών κανόνων επισύρει αυστηρότατες ποινές.

Η FIA το γνωρίζει αυτό και φρόντισε να ενημερώσει τις ομάδες της Formula 1 αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου για τα ιδιαίτερα μέτρα που ισχύουν στην Ουγγαρία με ένα αναλυτικό έγγραφο 19 σελίδων! Εκεί επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η παραβίαση των μέτρων κατά του Covid-19 τιμωρείται στην Ουγγαρία με χρηματικά πρόστιμα έως 15.000 ευρώ, αλλά ακόμη και με ποινές φυλάκισης.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι βεβαίως οι Βρετανοί που θα αφιχθούν με επτά ομάδες στη χώρα του γκούλας, ωστόσο ο Χάμιλτον διαβεβαιώνει ότι «αν συνεχίσει να τηρεί η Mercedes τους κανόνες, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα».

Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA και η ιδιοκτήτρια της Formula 1, Liberty Media, σκοπεύουν να συσκεφθούν με τις αρμόδιες Αρχές της Ουγγαρίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η παραμονή των ομάδων στη χώρα και να μην υπάρξουν προβλήματα.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy