Καταθλιπτική η εικόνα στα ξενοδοχεία της Κύπρου – Ψάχνουν πλάνο να αλλάξουν το σκηνικό οι αρμόδιοι

Ίδια σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα η εικόνα στην τουριστική βιομηχανία, με την πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα να είναι σχεδόν μηδαμινή και την κάθοδο ξένων περιηγητών στο νησί να έχει κολλήσει σχεδόν στον πάτο. Είναι γι` αυτό που όλο οι εμπλεκόμενοι φορείς επενδύουν σε μεγάλο βαθμό, στη διαμόρφωση, το συντομότερο, ενός διαφορετικού σκηνικού, ώστε μια νέα δυναμική να ξεκινήσει, αναπτερώνοντας το ηθικό για καλύτερες μέρες.

«Οι πληρότητες, ιδιαίτερα τις καθημερινές μέρες παραμένουν απελπιστικά χαμηλές ως και μηδενικές σε κάποιες περιπτώσεις, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα, όπου επιλέγουν και οι συμπατριώτες μας να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, όπου συμπληρώνονται πληρότητες της τάξης του 40% – 60%, σε κάποιες περιπτώσεις από τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά», ανέφερε Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Την ίδια ώρα το καυτό ζήτημα της άφιξης τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία παραμένει ανοιχτό, δεδομένου ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι αυτή που θα καθορίσει εάν στο τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα ανάψει πράσινο φως για ένταξη στην κατηγορία Β. Μάλιστα και σε μια τέτοια περίπτωση, εξηγεί στo Omega ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι δύσκολα για τους ίδιους τους Βρετανούς, αφού το κόστος για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό στη χώρα, είναι ιδιαίτερα ψηλό.

«Το κόστος  μπορεί να υπερβαίνει και τα 200 – 250 στερλίνες ορισμένες περιπτώσεις. Άρα ένας Βρετανός, ο οποίος θα κατέβει με την οικογένεια του 4 άτομα, είναι παντελώς αδύνατο να μπορέσει να πληρώσει το τεστ για 4 άτομα, σαν να πληρώνει διακοπές για έναν ακόμη άτομο», δήλωσε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης.

«Φαίνεται αυτό ότι δυσκολεύει την απόφαση τους να προχωρήσουν να κάνουν όλες αυτές τις διαδικασίες και να μπουν σε ένα αεροσκάφος για να ταξιδέψουν στο νησί μας», πρόσθεσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Σ` ότι αφορά τον εγχώριο τουρισμό, για την ώρα κινείται στα ίδια για την εποχή επίπεδα, εν αναμονή του Αυγούστου, ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί τον κατεξοχήν μήνα για τις θερινές διακοπές των Κυπρίων, με τα ξενοδοχεία που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία να προσδοκούν ότι τις αμέσως επόμενες βδομάδες η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο.

«Το ποσοστό των ανοικτών ξενοδοχείων μας δεν ξεπερνά το 10%, αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του Ιουλίου, ελπίζουμε σε κατοπινό στάδιο να ξεκινήσουν να ανοίγουν κι άλλα ξενοδοχεία, έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν μονάδες που θα ξεκινήσουν να ανοίγουν περί τα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου.», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης

Η εικόνα, πάντως, όπως διαμορφώνεται και συνθέτει τη σημερινή, πραγματική κατάσταση της τουριστικής μας βιομηχανία θέτει επί ποδός όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι πλέον ζητούν να έχουν εμπλοκή και στη χάραξη στρατηγικής.

«Τα πρακτορεία να έχουν πραγματική συμμετοχή μέσα στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή απλά συμβουλεύουμε, δεν υπάρχει όμως ένα εργαλείο να ξεκινήσει αυτή όλη την προσπάθεια, να πούμε ότι ξεκινούμε σήμερα και κτίζουμε αυτό που λέμε τα τελευταία 20 χρόνια», ανέφερε ο κ. Σταματάρης.

Θα πρέπει, υπέδειξε, να φύγουμε από τη θεώρηση των πραγμάτων και να περάσουμε στην υλοποίηση στρατηγικών και σχεδιασμών.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy