“Ο Κίκο υπέγραψε και παλιά δύο συμβόλαια με τη Δόξα και μια άλλη ομάδα και τώρα αυτή η υπόθεση είναι ακόμα στη FIFA”

Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, μίλησε σήμερα(15/6) στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Για το θέμα προπονητή και την πρόσληψη Γιάννη Πετράκη: «Αναλαμβάνει ο κ. Πετράκης με βοηθό από την Ελλάδα. Θα έχει και γυμναστή που δουλεύει σε ομάδα της πρώτης 6άδας στη Super League. Έχουμε κλείσει και προπονητή τερματοφυλάκων από την κυπριακή αγορά. Μας προτάθηκαν πολλοί προπονητές. Μίλησα μαζί του, είναι ένας αξιοπρεπής προπονητής. Με εντυπωσίασε στην παρουσίαση που έκανε. Ήξερε τα πάντα για κάθε παίκτη του Ολυμπιακού. Για μένα, πρώτα μετρά ο χαρακτήρας και μετά τα υπόλοιπα. Πιστεύω πολύ στον κ. Πετράκη. Το συμβόλαιο είναι για ένα χρόνο. Έχει ξεκινήσει κανονικά τον προγραμματισμό».

Θα έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ; «Έχουμε ένα καλό κορμό. Είναι οι Ψάλτης και Κυριάκου στα δύο άκρα της άμυνας, δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε τον Σαμπίνια, που είναι ψηλού επιπέδου. Επίσης είναι ο Σωτηρίου στην άμυνα και οι Ζαχαρίου και Φαμπρίς στα άκρα της επιθετικής γραμμής. Έχουμε τον κορμό μας».

Για τους υπόλοιπους με τους οποίους υπάρχει εκκρεμότητα: «Είχαμε κάνει μια συμφωνία να μην πειράζει η μια ομάδα την άλλη. Δεν θα πάω να πειράξω ένα παίκτη οποιαδήποτε ομάδας, είτε του ΑΠΟΕΛ, είτε της Ομόνοιας. Εδώ ο κόσμος χάνεται. Άκουσα μάλιστα ότι θα μας αποκόψουν μέρος από τα τηλεοπτικά. Βλέπεις ορισμένους να προσφέρουν μεγάλα ποσά για παίκτες του Ολυμπιακού. Ας τους πιάσουν. Όποιος δεν μένει στον Ολυμπιακό, είναι για το καλό μας. Η μια περίπτωση είναι ο Κίκο. Με την προκαταβολή που πήρε, ήταν πληρωμένος και τον Μάρτιο. Στις 22 Μαΐου του είπα να πληρώσει τα ενοίκια. Φιληθήκαμε, όλα ήταν μια χαρά. Μάθαμε ότι τον έπιασε ένα μάνατζερ και τον παραμύθιασε. Είναι πληρωμένος και έχει δύο χρόνια συμβόλαιο. Έγινε ένα θέατρο παραλόγου. Με πλησιάσει ο κ. Σοφοκλέους που είναι ένας εξαιρετικός κύριος και ξαφνικά τον πήρε στην Ομόνοια. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαξιωτικές. Κάποιοι αν συμπεριφερθούν έτσι μαζί μας, θα τα διαλύσουν όλα. Υπάρχουν αρχές και αξιοπρέπεια».

Τα έχετε με τον μάνατζερ του Κίκο; «Κάποιους μάνατζερ τους κάναμε black List. Τέτοιους απατεώνες είδαν τα μάτια μου, πολλούς σε όλη μου τη ζωή. Εμφανίστηκαν αυτοί που είναι χειρότεροι και από γκάνγκστερ. Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους ανέχονται. Να τους δώσουν προμήθειες για παίκτη που ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Κίκο υπέγραψε δύο συμβόλαια με τη Δόξα και μια άλλη ομάδα πριν λίγα χρόνια και τώρα αυτή η υπόθεση είναι ακόμα στη FIFA».

Που βρίσκεται το θέμα με τον Κίκο; «Έγινε μια επαφή, μετά κατάλαβαν ότι έχει συμβόλαιο. Όλα είναι στον αέρα. Από ότι προβλέπω, θα μείνει στον Ολυμπιακό. Έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια. Πλήρωσα μεγάλες προμήθειες για το συμβόλαιο του. Έπαθα κλοπή. Μιλάμε για μυθικά ποσά. Εμείς θα χάσουμε τα λεφτά μας γιατί ένας μάνατζερ, χειρίστου είδους να κάνει αυτή τη διαδικασία».

Τι γίνεται με τον Ζαχαρίου; «Είναι ποδοσφαιριστής μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Θα του δώσω καλύτερο συμβόλαιο. Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι από δημοσιογράφους. Δεν έγινε καμία πρόταση. Πρέπει να γίνει μεγάλη πρόταση για να παραχωρηθεί».

Τι θα κάνετε αν έρθει μια πρόταση που θα σας ικανοποιήσει για τον Κίκο; «Εγώ θέλω να μου δώσουν τα λεφτά που χρωστά. Τα 5.600 ευρώ για τα απλήρωτα ενοίκια. Του έδωσα 10.000 ευρώ προκαταβολή και έφυγε. Δεν ζήτησα λεφτά. Με το ζόρι να τον παρακαλούμε;»

Με τον Βινίσιους; «Μιλήσαμε μαζί του. Του έκανα μια πρόταση. Ο προπονητής πέρσι, δεν τον ήθελε, τον έφερα εγώ με το ζόρι. Πήραμε το ρίσκο, τον φέραμε και ξαφνικά είναι αρεστός. Κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του και η ζωή τον ανταμείβει ανάλογα. Ότι δίνεις, παίρνεις. Να πάει όπου θέλει».

Για την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου: «Μαζί μου, πάντως δεν μίλησε. Ούτε κατάλαβα πως έγινε. Είναι πολύ καλός προπονητής, μπορεί να είναι ο καλύτερος Κύπριος, όμως έχει άλλα θέματα που του στερούν αυτό που δικαιούται. Δεν θα κάνω το ψυχολόγο και το ψυχίατρο. Προσωπικά, δεν με έπιασε να μου πει κάτι».

Πάντως, ο κ. Χριστοδούλου, σας ευχαρίστησε στην αποχαιρετιστήρια του δήλωση: «Γιατί να μην με ευχαριστήσει; Η ενημέρωση που είχα, ήταν ότι θα πήγαινε στην Αυστραλία, ή στην Αρμενία. Τελικά βρέθηκε στη Νέα Σαλαμίνα».

Ο Βελλίδης θα παραμείνει στην ομάδα; «Είναι μέσα στους υποψήφιους για να συνεχίσει. Έχουμε κλείσει ένα άλλο τερματοφύλακα που ήταν στον ΑΣΙΛ. Τον Καράδαη. Ο Βελλίδης ήταν πέντε χρόνια με τον κ. Πετράκη στα Γιάννινα. Ο προπονητής θα αποφασίσει. Ο Ολυμπιακός θα ενδυναμωθεί. Δεν θα κάνουμε… χάζι στην Α΄ Κατηγορία. Οι στόχοι είναι ψηλοί».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy