Δημόσια διαβούλευση παρουσίασης του έργου “Πράσινες γειτονιές” στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα και της Ομόνοιας

Δήμαρχος Λεμεσού: Στόχος η αναβάθμιση ποιότητας της ζωής δημοτών

Εξαιρετικά επιτυχής ήταν η δημόσια διαβούλευση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 10.6.2020 στο Παττίχειο Θέατρο ο Δήμος Λεμεσού για να παρουσιάσει το έργο δημιουργίας περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας στη Λεμεσό. Στο έργο περιλαμβάνονται οι οδοί : Ξηρόκαμπου, Σφακιών, Μάνης, Σαρανταπόρου, Μενέλαου Λουντέμη, Μιλήτου, Σούδας, Ηλιουπόλεως, Ασίας, Ευτυχίδου, Καρνεάδη, Ψηλορείτου και Πανίκου Δημητρίου. Η παρουσίαση έγινε από τον οίκο Ευπαλίνος Μελετητική στην  παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής που επηρεάζονται. Στην δική του εισαγωγική ομιλία ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης, αναφέρθηκε στην πολιτική του Δήμου για συνεχή αναβάθμιση των συνοικιών και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας πράσινων γειτονιών. Επανέλαβε δε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα με στόχο να απλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια για να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες.

Από την πλευρά τους, οι παριστάμενοι δημότες που επηρεάζονται από τα έργα, κατέθεσαν τις δικές τους εισηγήσεις ενώ υπέβαλαν και σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν την τελική διαμόρφωση των δρόμων.

Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση του έργου από τους μελετητές,  στους περιβαλλοντικούς δρόμους θα περιλαμβάνονται  πεζοδρόμια, πάροδοι χώροι στάθμευσης, χώροι συνάθροισης, δεντροφυτεύσεις, αστικός εξοπλισμός κ.α. Θα γίνει επίσης διαμόρφωση περιβαλλοντικών δρόμων φιλικών προς ΑΜΕΑ.

Επισημάνθηκε επίσης ότι στις βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων, οικειοποίηση κατοίκων με τον αστικό χώρο ως μέρος της διαβίωσης του (μικροί χώροι συνάθροισης), η ασφαλής χρήση του οδικού δικτύου από όλους τους χρήστες, κυκλοφοριακή διαχείριση και σηματοδότηση οδών (μονοδρομήσεις, παρόδιοι χώροι, στάθμευσης, στάσεις λεωφορείων, χαμηλό όριο ταχύτητος κ.α., αύξηση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (εμπόδια αυτοκινήτων, παγκάκια, σκυβαλοδοχεία).

Αναφορικά με το πράσινο λέχθηκε ότι αυτό θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί, θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων σε όλα τα πεζοδρόμια πλάτους 2.5 μέτρων ή μεγαλύτερο, θα γίνουν φυτεύσεις μικρότερων δέντρων σε πιο στενά πεζοδρόμια και ότι υπολογίζεται ότι θα φυτευτούν 500 συνολικά δέντρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy