Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Οχυρωμένη πόλη η Νέα Υόρκη μετά τις λεηλασίες

Σε οχυρωμένη πόλη παραπέμπει η Νέα Υόρκη, που πριν καν προλάβει να επανέλθει στην κανονικότητα από την κρίση του κορωνοϊού, αντιμετωπίζει τις συνέπειες του κύματος οργής που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Τα βίντεο δείχνουν ότι το «Μεγάλο Μήλο» έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό τοπίο. Οι άλλοτε πολύβουοι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ τα μεγάλα καταστήματα που κάποτε δέσποζαν στους δρόμους έχουν κατεβάσει ρολά και τοποθέτησαν προστατευτικά στα τζάμια.

Τα καταστήματα ξεκίνησαν να επισκευάζουν τα θρυμματισμένα παράθυρα. Κανείς δεν μπορεί να δει τις βιτρίνες. Οι εργαζόμενοι, αντί να απασχολούν τους άλλοτε πολλούς πελάτες τους, σκέπαζουν με ξύλινες σανίδες τα σημεία που καταστράφηκαν.  Σε σημεία των δρόμων, συναντά κανείς δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έτοιμες να παρέμβουν εφόσον υπάρξει νέα εμπλοκή.

Οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ, ένα μέτρο που θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο χθες, η απαγόρευση δεν σταμάτησε χιλιάδες διαδηλωτές από το να βαδίσουν στους δρόμους. Οι εντάσεις συνεχίστηκαν και το βράδυ της Τρίτης με έναν νεκρό στο Μπρούκλιν, ωστόσο οι αρχές μιλούν για πιο ήρεμη νύχτα. Εντονότερες ήταν οι διαδηλώσεις στο Μανχάταν και στο Μπρούκλιν.

Στο στόχαστρο του Κουόμο βρέθηκε και η αστυνομία, στην οποία καταλόγισε αποτυχία στην προστασία των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Μέχρι στιγμής, το γραφείο του δημάρχου δεν έχει προβεί σε σχόλιο.

075_lamparski-notitle200602_npdxK_2

075_lamparski-notitle200602_npMj9_2

075_lamparski-notitle200602_npH9y_2

075_lamparski-notitle200602_npg9a_2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy