Νεκρός από πυρά αγνώστων διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ-Σε κλοιό χάους και αναρχίας οι ΗΠΑ

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε ένας 19χρονος άνδρας κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων στο Ντιτρότ, μετά και τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μονεσότα, κατά τη σύλληψη, περιστατικό που καταγράφηκε σε κάμερα και κάνει από την περασμένη εβδομάδα τον γύρο του κόσμου έχοντας σκορπίσει οργή και αγανάκτηση εντός και εκτός ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντιτρόιτ στο περιστατικό πυροβολισμών δεν είχε καμία ανάμιξη η Δύναμη, αφού οι πυροβολισμοί φέρεται να ρίχθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, το οποίο εν συνεχεία εξαφανίστηκε.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το περιστατικό πάντως, με τον Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που τραβήχτηκε να είναι εγκλωβισμένος κάτω από το γόνατο αστυνομικού στο σημείο του λαιμού και στο οποίο επανειλλημμένα του ζητάει να τον αφήσει γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης με διαδηλώσεις και επεισόδια σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες με αποτέλεσμα πόλεις να κηρύξουν κέρφιου, ενώ και το ίδιο το Πεντάγωνο να ετοιμάζεται να στείλει δυνάμεις της στρατονομίας για καταστολή των διαδηλώσεων. Ενδεικτικό εξάλλου και το γεγονός ότι επεισόδια και διαδηλώσεις σημειώθηκαν έξω και από τον Λευκό Οίκο με κάποιους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έκανε χρήση δακρυγόνων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy