“Δεν είναι θέμα μόνο πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας αλλά και θέμα το πρωτόκολλο της ΚΟΠ να είναι εναρμονισμένο με ημερομηνίες…”

Μίλησε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και αναφέρθηκε στην σημερινή σύσκεψη που έγινε στο προεδρικό για το ποδόσφαιρο.

“Κοινή διαπίστωση πως αρμόδια για αποφάσεις είναι η ΚΟΠ. Απ΄κει και πέρα η ΚΟΠ είχε αποστείλει ένα πρωτόκολλο στο Υπουργείο Υγείας για να εξεταστεί αν ήταν μέσα στα πλαίσια των διαταγμάτων. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν παρεκκλίσεις και έγιναν διαπιστώσεις από τον Υπουργό και τρία μέλη της επιδημιολογικής ομάδας. Ο Πρόεδρος ανέφερε πως δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση.

Δεν είναι θέμα μόνο πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας αλλά και θέμα το πρωτόκολλο της ΚΟΠ να είναι εναρμονισμένο με ημερομηνίες κλπ, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ένα απο τα κύρια θέματα που εντοπίστηκε είναι το θέμα διαχείρισης κρούσματος. Η ΚΟΠ ζήτησε να επηρεαστεί μόνο ο ποδοσφαιριστής και όχι όλη η ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Το εξήγησαν οι επιστήμονες ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η επώαση του ιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Εντοπίστηκαν επίσης διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα αποδυτηρίων και γυμναστηρίων. Οι παίκτες τα χρειάζονται αυτά. Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τα διατάγματα του Υπουργείου. Εντοπίστηκαν διαφορές. Δόθηκαν εξηγήσεις από τα μέλη της επημιολογικής ομάδας. Ανέπτυξαν επίσης το θέμα της κόπωσης των ποδοσφαιριστών (φυσική επαφή, σταγονίδια, ιδρώτας, πανηγυρισμοί). Όλα εξηγήθηκαν και έγιναν κατανοητά από την ΚΟΠ τους Πρόεδρους των ομάδων και όλους τους άλλους”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy