Άρχίζει ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα σχολεία-Ποια η διαδικασία

Αύριο αρχίζει ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα σχολεία, ο οποίος εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά 20 χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Μιλώντας στο SigmaLive, o πρώτος λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης και συντονιστής της δειγματοληπτικών εξετάσεων στα σχολεία, Νικόλας Γιασουμή, ανέφερε πως είναι σε επικοινωνία με τα εργαστήρια τα οποία έχουν αναλάβει σύμβαση για να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι.

Όσον αφορά τη διαδικασία ο κος Γιασουμή είπε πως για τους μαθητές θα γίνει με κινητή μονάδα στα σχολεία  και για το διδακτικό και μη διδακτικό προσωπικό σε προκαθορισμένα εργαστήρια.

Το μη διδακτικό προσωπικό αφορά γραμματείς, προσωπικό καθαριότητας και άλλα.

Παράλληλα πρόσθεσε πως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν αφορούν μόνο την Μέση Εκπαίδευση αλλά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα επιλεγούν.

«Τα τεστ θα αφορούν το 1/3 των εκπαιδευτικών και άλλο προσωπικό  και τα 2/3 τους μαθητές. Η διαδικασία θα γίνεται σταδιακά ώστε να καλύπτεται όλη η επικράτεια και ολοκληρώνεται τη δεύτερη βδομάδα Ιουνίου», είπε τέλος.

Υπενθυμίζεται πως οι τελειόφοιτοι μαθητές Γ΄ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών επέστρεψαν πίσω στις αίθουσες χθες και αναμένεται όπως επιστρέψουν στα σχολικές μονάδες και οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις 21 Μάιου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy