Κωστρίκης: Προβληματίζει ιδιαίτερα ο εντοπισμός κρουσμάτων από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων

Στη σημερινή(11/5) δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Υγείας, για την ανακοίνωση των κρουσμάτων COVID-19, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκη εξέφρασε την ανησυχία του για τον εντοπισμό κρουσμάτων από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

“Σε σχέση με τα ευρήματα των τελευταίων ημερών, μάς ανησυχεί ιδιαίτερα ο εντοπισμός κρουσμάτων από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων. Πρόκειται για πρόγραμμα που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι καρκινοπαθείς πριν εισαχθούν για θεραπεία, ασθενείς προτού υποβληθούν σε επέμβαση, έγκυες πριν τον τοκετό, ηλικιωμένοι προτού εισαχθούν σε Στέγες Ευγηρίας κλπ.

Τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε αυτές τις κατηγορίες, γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Ο υψηλός επιπολασμός της νόσου σε ευπαθείς ομάδες είναι ύπουλος και εξαιρετικά επικίνδυνος. Θα το παρακολουθούμε με προσοχή και θα επανέλθουμε. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όλη η προσπάθεια που καταβάλλουμε εστιάζεται ακριβώς στην προστασία αυτών των ανθρώπων, που είναι ευάλωτοι”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy