H Formula 1 βάζει τα Γκραν Πρι σε… γυάλα!

Με μία σειρά προληπτικών μέτρων, που θα δημιουργούν μία ειδική «βιόσφαιρα» κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του κουτσουρεμένου παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2020.

Όλα συνηγορούν υπέρ της έναρξης του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία και μάλιστα με το δεύτερο Γκραν Πρι να ακολουθεί στην ίδια πίστα μόνον μία εβδομάδα αργότερα. Για να γίνει αυτό εφικτό χωρίς υπερβολικό υγειονομικό ρίσκο, σχεδιάζει να δημιουργήσει η Formula 1 ένα είδος «βιόσφαιρας», ώστε να απομονώσει τις ομάδες και τα μέλη τους από εξωτερικές επαφές και να αποτρέψει την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, σε πρόσφατη συνέντευξή του όπου δήλωσε τα εξής: «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι να ελεχθεί καθένας, για να του επιτραπεί η πρόσβαση στα πιτ και στους περιβάλλοντες χώρους. Και όταν θα το έχουμε καταφέρει αυτό, τότε θα είναι πολύ ελκυστικό, να τους κρατήσουμε όλους σε αυτό περιβάλλον, σε ένα είδος βιόσφαιρας την οποία θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε και για άλλον ένα αγώνα».

Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι οι οδηγοί και οι ομάδες θα οφείλουν να παραμένουν κατά την εβδομάδα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο Γκραν Πρι σε αυτή τη ‘’βιόσφαιρα’’, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κατάστασης. Σύμφωνα με τον Μπρον ωστόσο, είναι δύσκολο να βρεθούν κατάλληλοι αγώνες για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Το Σπίλμπεργκ της Αυστρίας είναι πάντως μία ιδανική πίστα για τη δημιουργία μίας τέτοιας «γυάλας απομόνωσης» και ο Μπρον εξηγεί τους λόγους: «Υπάρχει ένα τοπικό αεροδρόμιο ακριβώς δίπλα στην πίστα, δεν βρίσκεται πολύ κοντά σε κάποια μεγαλούπολη και διαθέτει σπουδαίες υποδομές». Ο Βρετανός αποκάλυψε επίσης, ότι δεν θα στηθούν στην πίστα τα γνωστά πολυτελή motorhomes των ομάδων, όμως θα υπάρχουν κανονικές εγκαταστάσεις κέτερινγκ για όλα τα άτομα που θα βρίσκονται εκεί.

H πίστα Red Bull - Ring στην Αυστρία.

Όπως τόνισε ο Μπρον, «μπορούμε ουσιαστικά να εντάξουμε τον καθένα σε αυτό το περιβάλλον. Και όταν θα είμαστε εντέλει εκεί, θα είναι ελκυστικό, να κάνουμε άλλον έναν αγώνα την αμέσως επόμενη εβδομάδα». Για τον αθλητικό διευθυντή της Formula 1 είναι σημαντικό να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα Γκραν Πρι. Ενας λόγος είναι φυσικά οι φίλοι του αθλήματος, όμως ο άλλος αφορά την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στη Formula 1. «Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσουμε, να βάλουμε εμπρός τη σεζόν», συμπλήρωσε ο Μπρον.

O Tσέιζ Κάρεϊ.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας είχε ανακοινώσει η Formula 1 δια στόματος του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Liberty Media, Τσέιζ Κάρεϊ, το περίγραμμα του αναθεωρημένου εφετινού προγράμματος. Σύμφωνα με τον Κάρεϊ παραμένει στόχος η πραγματοποίηση 15 έως 18 αγώνων με την αρχή να γίνεται τον Ιούλιο στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και με τελικό Γκραν Πρι στο Αμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο του 2020.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy